Vajon mit keres Schwarzenegger mögött a Tanácsköztársaság emlékművének kisplasztikája?

A szívproblémái miatt kórházi kezelésre szoruló Arnold Schwarzenegger egy videóüzenetben köszönte meg a sok támogatást rajongóinak:

És a Kultúrmunka blog írt arról, hogy a háttérben egy magyar szemnek ismerős alkotás kicsinyített változata bukkan fel: a jelek szerint az ott ugyanis Kiss István Tanácsköztársasági emlékművének kisplasztika-verziója. Ez a szobor sokáig a Felvonulási téren volt látható, jelenleg pedig a Szoborpark legnagyobb alkotása a maga nyolc méteres magasságával. Előképe Berény Róbert 1919-es Fegyverbe! Fegyverbe! plakátja volt. 

Egyelőre nem tudni arról, hogyan került a kisplasztika Schwarzenegger amerikai otthonába, de a legvalószínűbb magyarázat nyilván az, hogy a többször is hazánkban forgató színész egyik útja alatt szerezhette be a szobrot. Próbáltunk a nap folyamán utánajárni a dolognak, ha kiderül valami, mindenképp beszámolunk róla.  (Kultúrmunka/hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.