Vajon mit keres Schwarzenegger mögött a Tanácsköztársaság emlékművének kisplasztikája?

A szívproblémái miatt kórházi kezelésre szoruló Arnold Schwarzenegger egy videóüzenetben köszönte meg a sok támogatást rajongóinak:

És a Kultúrmunka blog írt arról, hogy a háttérben egy magyar szemnek ismerős alkotás kicsinyített változata bukkan fel: a jelek szerint az ott ugyanis Kiss István Tanácsköztársasági emlékművének kisplasztika-verziója. Ez a szobor sokáig a Felvonulási téren volt látható, jelenleg pedig a Szoborpark legnagyobb alkotása a maga nyolc méteres magasságával. Előképe Berény Róbert 1919-es Fegyverbe! Fegyverbe! plakátja volt. 

Egyelőre nem tudni arról, hogyan került a kisplasztika Schwarzenegger amerikai otthonába, de a legvalószínűbb magyarázat nyilván az, hogy a többször is hazánkban forgató színész egyik útja alatt szerezhette be a szobrot. Próbáltunk a nap folyamán utánajárni a dolognak, ha kiderül valami, mindenképp beszámolunk róla.  (Kultúrmunka/hvg.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.