5 forinttal nőtt a nyugdíja, három tértivevényes levélben is értesítették róla

idióta rekordok
2018 április 19., 17:20
comments 153

Egy pécsi nyugdíjas nyugdíját csak havi 5 forinttal emelték meg (az alkalmi munkái miatt), de erről a minimális emelésről mégis 3 héten belül postai úton, tértivevényes levélben háromszor is értesítették összesen 12 oldalnyi határozaton – számolt be az RTL Híradó.

A vicc kedvéért kiszámolták, hogy a háromszor 475 forint postaköltség annyi, amennyit 24 év alatt spórolna a nyugdíjas férfi, ha a havi 5 forintos emelést végig félretenné. A nyugdíjas szerint ha ezt sok nyugdíjas minimális nyugdíj-emelésével megcsinálják, akkor kemény pénzek mennek el teljesen feleslegesen.

Az RTL megkérdezte, miért postázták háromszor is az értesítést, azt válaszolták, automatikusan mindenkinek megemelik a nyugdíját, és mindenkit értesítenek erről. (RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.