Ha nem lesznek elég gyümölcsözőek a tárgyalások, Trump otthagyja Kimet az asztalnál

külföld
2018 április 19., 05:23
comments 41

Ha előzetesen úgy érzi, hogy nem lesz sikeres csúcstalálkozója Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral, akkor el se megy a találkozóra, jelentette ki a japán kormányfővel, Abe Sinzóval folytatott megbeszélései után Donald Trump. Ha végül mégis elmegy, de a tárgyalások nem a tervei szerint alakulnak, akkor az asztaltól fog távozni, mondta.

Donald Trump március elején lepte meg a világot azzal, hogy még június előtt tárgyalóasztalhoz ülne Kimmel.

"Egész addig maximális nyomás alatt tartjuk Észak-Koreát, míg le nem szereli atomfegyvereit" - mondta Trump a floridai birtokán tartott egyeztetések után. "Mint már mondtam, Észak-Korea számára nyitva áll az út a derűs jövő felé, ha véglegesen, ellenőrzötten és visszafordíthatatlanul leszereli atomfegyvereit. Nagy nap lesz az nekik és nagy nap lesz a világnak is" - mondta.

A csúcstalálkozót - melynek egyelőre sem a helye, sem az időpontja nincs még rögzítve - előkészítendő nemrég Észak-Koreában tárgyalt Mike Pompeo, a CIA igazgatója, Trump leendő külügyminisztere. 2000 óta nem volt ilyen magas szintű találkozó az amerikaiak és az észak-koreaiak között. A megbeszélésekről semmilyen részlet nem szivárgott ki. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.