Így néz ki egy 4 ezer dollárból megjavított teknőspáncél

Egy három méter magas falról esett le az a dél-kaliforniai teknős, aminek sufnituningosnak látszó, valójában nagyon hatékony eszközökkel foltozták össze a zuhanás következtében megsérült páncélját - írja az LA Times.

A negyven kilós afrikai sarkantyús teknős San Diegóban járt pórul, most a megyei állatvédelmi szolgálat segítségével gyógyulgat. Az esés következtében elég súlyosan sérült a páncélja, amit csavarokkal, fogászati anyagokkal és gyorskötözőkkel tapasztottak össze. Az állatot valószínűleg házikedvencként tartották, vasárnap találtak rá. Azt feltételezik, egy kutya elől menekült. A teknős három darabra tört páncélját kedden illesztették össze, a beavatkozás három óráig tartott. 

Az eljárás összesen 4 ezer dollárba, tehát úgy egymillió forintba került, a költségeket egy helyi alapítvány állta. A 35-40 év körüli állat gyógyulása körülbelül egy évig tart majd, de így is sok boldog évtized állhat még előtte. Ha nem kerül elő a gazdája, a jövőben mentett társaival él majd együtt.

A kép a beavatkozás közben készültFotó: AP
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.