Így néz ki egy 4 ezer dollárból megjavított teknőspáncél

ÁLLAT
2018 április 19., 08:59
comments 64

Egy három méter magas falról esett le az a dél-kaliforniai teknős, aminek sufnituningosnak látszó, valójában nagyon hatékony eszközökkel foltozták össze a zuhanás következtében megsérült páncélját - írja az LA Times.

A negyven kilós afrikai sarkantyús teknős San Diegóban járt pórul, most a megyei állatvédelmi szolgálat segítségével gyógyulgat. Az esés következtében elég súlyosan sérült a páncélja, amit csavarokkal, fogászati anyagokkal és gyorskötözőkkel tapasztottak össze. Az állatot valószínűleg házikedvencként tartották, vasárnap találtak rá. Azt feltételezik, egy kutya elől menekült. A teknős három darabra tört páncélját kedden illesztették össze, a beavatkozás három óráig tartott.

Az eljárás összesen 4 ezer dollárba, tehát úgy egymillió forintba került, a költségeket egy helyi alapítvány állta. A 35-40 év körüli állat gyógyulása körülbelül egy évig tart majd, de így is sok boldog évtized állhat még előtte. Ha nem kerül elő a gazdája, a jövőben mentett társaival él majd együtt.

photo_camera A kép a beavatkozás közben készült Fotó: AP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.