Barcelonai polgármester-jelölt lehet Manuel Valls volt francia miniszterelnökből

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A spanyol közszolgálati televízió délelőtti műsorában beszélt arról Manuel Valls volt francia miniszterelnök, hogy az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt megkereste, hogy a képviseletében induljon el Barcelona polgármesteri posztjáért. Valls egyelőre gondolkodik az ajánlaton. 

Valls Barcelonába született. Volt már polgármester, a francia Évry települést irányította 2001 és 2012 között, mielőtt belügyminiszter, majd kormányfő lett a Franciaországban 2014 március vége és 2016 december között. 

Az elmúlt hónapokban nyíltan kiállt a katalán függetlenségi törekvések ellen a spanyol egységpárti politikusok oldalán, és több rendezvényen is felszólalt.

A pénteki televíziós interjúban elmondta, hogy véleménye szerint bár maga az elszakadási projekt "halott", de a függetlenségi elképzelések továbbra is élnek, a folyamat pedig hosszú lesz, mert a katalán társadalom nagyon megosztott. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.