Barcelonai polgármester-jelölt lehet Manuel Valls volt francia miniszterelnökből

2018 április 20., péntek 10:09
10

A spanyol közszolgálati televízió délelőtti műsorában beszélt arról Manuel Valls volt francia miniszterelnök, hogy az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt megkereste, hogy a képviseletében induljon el Barcelona polgármesteri posztjáért. Valls egyelőre gondolkodik az ajánlaton.

Valls Barcelonába született. Volt már polgármester, a francia Évry települést irányította 2001 és 2012 között, mielőtt belügyminiszter, majd kormányfő lett a Franciaországban 2014 március vége és 2016 december között.

Az elmúlt hónapokban nyíltan kiállt a katalán függetlenségi törekvések ellen a spanyol egységpárti politikusok oldalán, és több rendezvényen is felszólalt.

A pénteki televíziós interjúban elmondta, hogy véleménye szerint bár maga az elszakadási projekt "halott", de a függetlenségi elképzelések továbbra is élnek, a folyamat pedig hosszú lesz, mert a katalán társadalom nagyon megosztott. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt