Két pohár pálinkáért simán leszámlázott 225 ezer forintot a belvárosi turistacsapda

2018 április 20., péntek 8:09
135

Hiába záratták be tavaly szeptemberben túlszámlázás miatt az egyik József Nádor téri szórakozóhelyet, új néven, de ugyanazzal az üzletvezetővel és személyzettel újranyitottak, és ugyanúgy lehúzták a turistákat, mint korábban. 

A rendőrség honlapja szerint a szórakozóhely üzletvezetője, a 46 éves budapesti K. Valentina és az alkalmazottak, a 41 éves szintén budapesti D.-M. Ágnes, valamint a 33 éves szigethalmi O. Beáta 2018. január 2. és március 6. között újabb bűncselekményeket követett el.

A gyanú szerint az alkalmazottak becsábították a külföldi férfiakat a szórakozóhelyre, akik aztán minimális mennyiségű alkohol után is horribilis számlát kaptak. Volt olyan eset, amikor pár pohár pezsgőért és röviditalért 180 000 forintot kellett fizetni, illetve két pohár pálinkáért 225 000 forintot kértek. Az alkalmazottak, hogy biztos megkapják a pénzt, több esetben bankautomatákhoz is elkísérték a sértetteket, de voltak, akiktől ellopták a pénztárcájukat.

A rendőrök 2018. április 18-án éjszaka otthonában elfogták az üzletvezetőt, valamint munkahelyükön a két alkalmazottat. A rendőrök a három nőt üzletszerűen elkövetett csalás, kifosztás és lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. K. Valentinát őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Van tippünk, hogy melyik az a hely, a Tripadvisoron számos beszámoló van arról, hogyan vertek át turistákat. Az utcáról két nő csábította be a külföldieket, hogy próbáljanak ki egy tipikus magyar rövidet, vagy azzal, hogy születésnapjuk van, igyanak velük egyet, aztán megkapták a döbbenetes összeről a számlát. Volt, akivel 30 eurót akartak kifizetettni egyetlen sörét. A legelső panasz még 2016 őszéről van a Budapest szégyenének nevezett pubról.

Szeptemberi rendőrségi videó az akkor is bezáratott helyről:

Akkor a rendőrség azt írta, hogy az elmúlt másfél évben legalább 13 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, legalább 1 millió forint többletbevételre tettek szert és tíz alkalommal számláztak ki aránytalanul nagy összeget.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt