Két pohár pálinkáért simán leszámlázott 225 ezer forintot a belvárosi turistacsapda

bűnügy
2018 április 20., 08:09

Hiába záratták be tavaly szeptemberben túlszámlázás miatt az egyik József Nádor téri szórakozóhelyet, új néven, de ugyanazzal az üzletvezetővel és személyzettel újranyitottak, és ugyanúgy lehúzták a turistákat, mint korábban. 

A rendőrség honlapja szerint a szórakozóhely üzletvezetője, a 46 éves budapesti K. Valentina és az alkalmazottak, a 41 éves szintén budapesti D.-M. Ágnes, valamint a 33 éves szigethalmi O. Beáta 2018. január 2. és március 6. között újabb bűncselekményeket követett el.

link Forrás

A gyanú szerint az alkalmazottak becsábították a külföldi férfiakat a szórakozóhelyre, akik aztán minimális mennyiségű alkohol után is horribilis számlát kaptak. Volt olyan eset, amikor pár pohár pezsgőért és röviditalért 180 000 forintot kellett fizetni, illetve két pohár pálinkáért 225 000 forintot kértek. Az alkalmazottak, hogy biztos megkapják a pénzt, több esetben bankautomatákhoz is elkísérték a sértetteket, de voltak, akiktől ellopták a pénztárcájukat.

A rendőrök 2018. április 18-án éjszaka otthonában elfogták az üzletvezetőt, valamint munkahelyükön a két alkalmazottat. A rendőrök a három nőt üzletszerűen elkövetett csalás, kifosztás és lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. K. Valentinát őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Van tippünk, hogy melyik az a hely, a Tripadvisoron számos beszámoló van arról, hogyan vertek át turistákat. Az utcáról két nő csábította be a külföldieket, hogy próbáljanak ki egy tipikus magyar rövidet, vagy azzal, hogy születésnapjuk van, igyanak velük egyet, aztán megkapták a döbbenetes összeről a számlát. Volt, akivel 30 eurót akartak kifizetettni egyetlen sörét. A legelső panasz még 2016 őszéről van a Budapest szégyenének nevezett pubról.

Szeptemberi rendőrségi videó az akkor is bezáratott helyről:

link Forrás

Akkor a rendőrség azt írta, hogy az elmúlt másfél évben legalább 13 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, legalább 1 millió forint többletbevételre tettek szert és tíz alkalommal számláztak ki aránytalanul nagy összeget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.