Mindent tagad a Gyárfás ügyében meggyanúsított volt főügyész

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A gyanúsítás minden pontját cáfolni fogjuk - mondta az MTI-nek Papp Gábor, Ihász Sándor védője pénteken arra reagálva, hogy a volt főügyészt a nap folyamán hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkosság ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. 

A gyanúsítás „abszurd, ténybelileg és jogilag megalapozatlan” 

- mondta az ügyvéd, aki szerint Ihász Sándor végig törvényesen végezte ügyészi munkáját. A gyanúsítás ellen panaszt tettek, és a cáfolatot a későbbiekben részletesen kifejtik az ügyészségnek. 

Az ügyészség gyanúja szerint a volt főügyész az akkori, illetve korábbi hivatali beosztásából eredően tudta, hogy a Fenyő János elleni gyilkosság felbujtója továbbra is ismeretlen, és felderítése érdekében a hatóságok évek óta erőfeszítéseket tesznek, amikor 2017 októberében hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát. 

Az ügyészség ugyan ezt nem állítja, de az átadó valószínűleg Gyárfás Tamás lehetett. Az utóbb felbujtással meggyanúsított, az ügyészség által meg nem nevezett férfi akkor azért fordult az általa ismert főügyészhez, hogy tanácsot kérjen tőle. Az ügyészség  Ihász Sándornak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához. Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességével ellentétben a felmerült bizonyítékot nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta. 

„A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt” - áll a közleményben. 

Gyárfás Tamást a héten vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy ő volt a felbujtója Fenyő János gyilkosának. Gyárfással együtt felbujtóként gyanúsítják Portik Tamás maffiózót is, a gyanú szerint Gyárfás őt kérte meg, hogy ölesse meg üzleti riválisát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.