Egy volt főügyészt is meggyanúsítottak a Gyárfás-ügyben

"Hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt" - jelentette be közleményben a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken.

Az Index beszámolója szerint a most meggyanúsított volt főügyész volt az, akinek Gyárfás Tamás tavaly októberben átadta azoknak a szerinte manipulált hangfelvételeknek a leiratát, mely alapján most Fenyő János gyilkosának felbujtójaként meggyanúsították. Gyárfás akkor azzal kereste meg a főügyészt, hogy ezzel a felvétellel próbálják zsarolni.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a Nemzeti VÉdelmi Szolgálat feljelentésére indított nyomozás során 2018. április 20-án tartottak házkutatást dr. I. S. P. lakásán, amely után gyanúsítottként hallgatták ki a volt főügyészt.

A most közölt gyanú alapján a volt főügyésznek tudnia kellett, hogy a Fenyő-gyilkosság felbujtója ismeretlen, és azt is, hogy a felbujtó felderítése érdekében a hatóságok "évek óta erőfeszítéseket tesznek". Az ügyészség szerint a volt főügyésznek, akit személyesen ismert "az időközben felbujtással meggyanúsított egyik személy", "fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához". De a volt főügyész ennek ellenére se adta át az új bizonyítékot a nyomozó hatóságnak.

Dr. I. S. P. panasszal élt a gyanúsítás ellen, vallomást nem tett. A továbbiakban szabadlábon védekezhet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.