Gyárfás: „Itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületében 2018. április 19-én. Ezen a napon Fővárosi Főügyészség a házi őrizet elrendelését indítványozta a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás ellen, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedték.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az őrizetből elengedett Gyárfás Tamás – akit azzal gyanúsítanak, hogy ő rendelte meg Fenyő János meggyilkolását 1998-ban – rövid időre a kormányközeli média kamerái elé állt, és válaszolt néhány kérdésre:

Az úszószövetség volt elnöke és a Naptévé egykori tulajdonosa azt mondta, megvárná a holnapi döntést, de „természetesen abszurdnak” érzi a felvetést. Szerinte „itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat”, de biztos benne, hogy ez tisztázódik.

A hangfelvételről elmondta, hogy neki dobták be, és ő adta oda a rendőrségnek. Azt mondta:

„Sok évig megkeresett egy úr, aki mindenkor beszélgetett velem, én gyanútlanul mindenkor válaszoltam, és a beszélgetés közben mindig egy-egy elejtett mondat felmerült, hogy: »Na, mit szólsz ahhoz, hogy Fenyő János meghalt, ugye milyen jól jött neked, most neked könnyebb az élet!« Mondtam, hogy könnyebb, de ebben nem vettem részt, hogy a gyilkosságot előidézze bárki is. De hát ön jól tudja, mert televíziós, hogy én 10 perc alatt vágok egy anyagot – én is tévéztem –, amelyben esetleg negatív színben tüntetik önt fel.”

Gyárfás végül elmondta, hogy köszöni az elbánást, mert nagyon korrekt módon viselkedtek vele.

Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó megérkezik budapesti otthonába 2018. április 19-én.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.