Gyárfás: „Itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat”

2018 április 19., csütörtök 13:50
134
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületében 2018. április 19-én. Ezen a napon Fővárosi Főügyészség a házi őrizet elrendelését indítványozta a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás ellen, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedték. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az őrizetből elengedett Gyárfás Tamás – akit azzal gyanúsítanak, hogy ő rendelte meg Fenyő János meggyilkolását 1998-ban – rövid időre a kormányközeli média kamerái elé állt, és válaszolt néhány kérdésre:

Az úszószövetség volt elnöke és a Naptévé egykori tulajdonosa azt mondta, megvárná a holnapi döntést, de „természetesen abszurdnak” érzi a felvetést. Szerinte „itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat”, de biztos benne, hogy ez tisztázódik.

A hangfelvételről elmondta, hogy neki dobták be, és ő adta oda a rendőrségnek. Azt mondta:

„Sok évig megkeresett egy úr, aki mindenkor beszélgetett velem, én gyanútlanul mindenkor válaszoltam, és a beszélgetés közben mindig egy-egy elejtett mondat felmerült, hogy: »Na, mit szólsz ahhoz, hogy Fenyő János meghalt, ugye milyen jól jött neked, most neked könnyebb az élet!« Mondtam, hogy könnyebb, de ebben nem vettem részt, hogy a gyilkosságot előidézze bárki is. De hát ön jól tudja, mert televíziós, hogy én 10 perc alatt vágok egy anyagot – én is tévéztem –, amelyben esetleg negatív színben tüntetik önt fel.”

Gyárfás végül elmondta, hogy köszöni az elbánást, mert nagyon korrekt módon viselkedtek vele.

Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó megérkezik budapesti otthonába 2018. április 19-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA