Tom Hanks és Klaniczay Gábor az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia új tagjai között

Klaniczay Gábor egyetemi tanárt, az egyetem Középkortudományi Tanszékének alapító tagját az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia tagjává választották - közölte a CEU.

Az American Academy of Arts and Sciences 1780-ban jött létre, és azóta olyan tagjai voltak, mint Benjamin Franklin, Ralph Waldo Emerson, Darwin, Einstein, Milton Friedman és Martin Luther King. Az idén megválasztott tagok között van Ta-Nehisi Coates sztárpublicista, Tom Hanks színész és az amerikai legfelsőbb bíróság bírája, Sonia M. Sotomayor. Klaniczay egyike a 20 országból származó 36 tiszteletbeli nemzetközi tagnak, akik között szerepel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Johanna Mappes ökológus és Ariane Mnouchkine korszakos színházi alkotó.

„A CEU számára hatalmas öröm, hogy kollégánkat, Klaniczay Gábort ilyen megtiszteltetés érte” - monda Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

A történészt itthon az a megtiszteltetés érte, hogy bekerült az Orbán Viktor által is helyeselt, Soros-zsoldosokat listázó Figyelő-cikkbe.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.