Orbán a Figyelő-listáról: A sajtó munkásait kifejezetten biztatom, hogy fedjenek fel, leplezzenek le minél több hálózatot

„Jó kedvvel ülök itt és boldog vagyok,” mondta a kétharmados választási győzelmet értékelve Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök hozzátette: 

rejtélyes és egyben biblikus dolog is a választás, 

hogy sok egyéni akaratból egy közös döntés születik. Győztesként könnyű dolguk van, mondta, a vesztesek felé megértéssel kell fordulni. 

A második hete tartó összellenzéki tüntetésről Orbán kijelentette, hogy

„most is és mindig is arra törekedtem, hogy a 3/3-ot szolgáljam, az ő érdekeiket is szolgáljam,”

a tüntetés szerinte a demokrácia része, csak arra kéri a demonstrálókat, hogy békésen vonuljanak.

„Mindig próbálják kiforgatni, de tartom: a haza nem lehet ellenzékben. Te lehetsz ellenzékben, de a haza nem,”

tette hozzá. „Tudom, hogy nem fogják elfogadni a választás eredményét. Tudom, hogy szervezni fognak ezt-azt,” mondta arról, hogy szerinte a Soros-hálózat szervezi a szombati megmozdulást. Az, hogy az ellenzék újraszámlálásról beszél a választás után, szerinte olyan mintha egy meccsen nyertek volna 4-0-ra, de az ellenfél követeli a gólok újraszámlálását.

A péntek reggeli interjúban kitért a Figyelő Soros-listájának ügyére is.

„Van itt valami vita, valami listázásról. Az európai politika lényege a transzparencia, az átláthatóság, hogy a választók tudják ki, mit és miért csinál. Csak így tudnak jó döntést hozni. (..) A sajtó munkásait kifejezetten biztatom arra, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében. Fedjenek fel minél több hálózatot, (..) hozzák felszínre mindazt, ami a mélyben van. És egyébként, ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne is szégyellje azt bevallani sem.”

A Nyílt Társadalom Alapítvány csütörtök este bejelentett költözéséről kijelentette:

„ha nem hullatok krokodilkönnyeket, megértik a hallgatók. (...) Régóta ismerem a spekulánsokat, régóta ismerem magát Soros Györgyöt is. Ez a nyerészkedő világ olyan világ, hogy újra és újra visszatér. Sosem adják fel.”

A kormányalakításról Orbán csak annyit árult el, hogy „jelentős mértékben” új emberekkel áll majd fel a kabinet. A minisztériumok számában nem lesz változás, de a Miniszterelnökség a jövőben egy új struktúrában, új vezetéssel működne.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.