Orbán a Figyelő-listáról: A sajtó munkásait kifejezetten biztatom, hogy fedjenek fel, leplezzenek le minél több hálózatot

POLITIKA
2018 április 20., 06:15
comments 423

„Jó kedvvel ülök itt és boldog vagyok,” mondta a kétharmados választási győzelmet értékelve Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök hozzátette: 

rejtélyes és egyben biblikus dolog is a választás, 

hogy sok egyéni akaratból egy közös döntés születik. Győztesként könnyű dolguk van, mondta, a vesztesek felé megértéssel kell fordulni. 

link Forrás

A második hete tartó összellenzéki tüntetésről Orbán kijelentette, hogy

„most is és mindig is arra törekedtem, hogy a 3/3-ot szolgáljam, az ő érdekeiket is szolgáljam,”

a tüntetés szerinte a demokrácia része, csak arra kéri a demonstrálókat, hogy békésen vonuljanak.

„Mindig próbálják kiforgatni, de tartom: a haza nem lehet ellenzékben. Te lehetsz ellenzékben, de a haza nem,”

tette hozzá. „Tudom, hogy nem fogják elfogadni a választás eredményét. Tudom, hogy szervezni fognak ezt-azt,” mondta arról, hogy szerinte a Soros-hálózat szervezi a szombati megmozdulást. Az, hogy az ellenzék újraszámlálásról beszél a választás után, szerinte olyan mintha egy meccsen nyertek volna 4-0-ra, de az ellenfél követeli a gólok újraszámlálását.

link Forrás

A péntek reggeli interjúban kitért a Figyelő Soros-listájának ügyére is.

„Van itt valami vita, valami listázásról. Az európai politika lényege a transzparencia, az átláthatóság, hogy a választók tudják ki, mit és miért csinál. Csak így tudnak jó döntést hozni. (..) A sajtó munkásait kifejezetten biztatom arra, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében. Fedjenek fel minél több hálózatot, (..) hozzák felszínre mindazt, ami a mélyben van. És egyébként, ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne is szégyellje azt bevallani sem.”

link Forrás

A Nyílt Társadalom Alapítvány csütörtök este bejelentett költözéséről kijelentette:

„ha nem hullatok krokodilkönnyeket, megértik a hallgatók. (...) Régóta ismerem a spekulánsokat, régóta ismerem magát Soros Györgyöt is. Ez a nyerészkedő világ olyan világ, hogy újra és újra visszatér. Sosem adják fel.”

A kormányalakításról Orbán csak annyit árult el, hogy „jelentős mértékben” új emberekkel áll majd fel a kabinet. A minisztériumok számában nem lesz változás, de a Miniszterelnökség a jövőben egy új struktúrában, új vezetéssel működne.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.