Egy örökösnő betiltatta a Frida Kahlo Barbiek forgalmazását

2018 április 21., szombat 12:50
99

Mara de Anda Romeo, Frida Kahlo testvérének unokája, sikeresen elérte egy mexikói bíróságon, hogy egyelőre ne forgalmazhassák azt a Barbie babát, amelyik Frida Kahlo mexikói festőművészt ábrázolja. A Kahlo-baba a játékgyár "inspiráló nők" sorozatában jelent meg, amelyben több hírességet is átalakítottak Barbienak. A Kalhlo-Barbie így néz ki:

A Kahlo-örökös szerint a baba inkább hasonlít Barbiera, mint a festőnőre, például nem ér össze a szemöldöke, és a ruhája sem olyan, mint amit az igazi Frida Kahlo valaha magára öltött volna.

A babákat gyártó Mattel szerint ők teljesen jogszerűen használták fel a festőnő képmását, hiszen azzal a panamai céggel állapodtak meg erről, amely Kahlo unokahúgától,  Isolda Pinedo Kahlotól vette meg a jogokat tíz évvel ezelőtt.

A mexikói bíróság mostani ítéletében úgy döntött, hogy amíg a képmás jogairól szóló per le nem záródik, addig a Mattel ne árulja a babákat. (CBS)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt