Indiában mostantól halálbüntetés jár a gyermekek megerőszakolásáért

Az indiai kormány úgy döntött, hogy a 12 év alatti áldozatok sérelmére elkövetett nemi erőszak büntetése ezentúl halál is lehet. 

Az országban az utóbbi években népmozgalommá nőtte ki magát a követelés, hogy a hatóságok legyenek sokkal szigorúbbak a gyermekek sérelmére elkövetett erőszakkal szemben. 

Az elmúlt hetekben egy nyolcéves kislányt erőszakoltak meg csoportosan felnőtt férfiak, majd meg is ölték áldozatukat, és ez új lökést adott a 2012 óta tartó tömegtüntetéseknek. Akkor Delhiben egy autóbuszon erőszakoltak és öltek meg férfiak csoportosan egy diáklányt, ez indította el a tiltakozási hullámot.

A probléma nagyon komoly, 2016 óta naponta átlagosan 50 esetet jelentenek be Indiában gyereket ért bántalmazásokról. 

A nemi erőszak szigorúbb büntetéséért tüntető indiaiak.Fotó: Arvind Sharma/The Times of India

Indiában nagyon ritka a halálbüntetés, az elmúlt tíz évben összesen három embert végeztek ki. Utoljára 2015-ben fordult elő ilyen, akkor a mumbai terrortámadás egyik pénzügyi segítőjét akasztották fel. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.