Indiában mostantól halálbüntetés jár a gyermekek megerőszakolásáért

külföld
2018 április 21., 15:16
comments 89

Az indiai kormány úgy döntött, hogy a 12 év alatti áldozatok sérelmére elkövetett nemi erőszak büntetése ezentúl halál is lehet. 

Az országban az utóbbi években népmozgalommá nőtte ki magát a követelés, hogy a hatóságok legyenek sokkal szigorúbbak a gyermekek sérelmére elkövetett erőszakkal szemben. 

Az elmúlt hetekben egy nyolcéves kislányt erőszakoltak meg csoportosan felnőtt férfiak, majd meg is ölték áldozatukat, és ez új lökést adott a 2012 óta tartó tömegtüntetéseknek. Akkor Delhiben egy autóbuszon erőszakoltak és öltek meg férfiak csoportosan egy diáklányt, ez indította el a tiltakozási hullámot.

A probléma nagyon komoly, 2016 óta naponta átlagosan 50 esetet jelentenek be Indiában gyereket ért bántalmazásokról. 

A nemi erőszak szigorúbb büntetéséért tüntető indiaiak.
photo_camera A nemi erőszak szigorúbb büntetéséért tüntető indiaiak. Fotó: Arvind Sharma/The Times of India

Indiában nagyon ritka a halálbüntetés, az elmúlt tíz évben összesen három embert végeztek ki. Utoljára 2015-ben fordult elő ilyen, akkor a mumbai terrortámadás egyik pénzügyi segítőjét akasztották fel. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.