Indiában mostantól halálbüntetés jár a gyermekek megerőszakolásáért

Az indiai kormány úgy döntött, hogy a 12 év alatti áldozatok sérelmére elkövetett nemi erőszak büntetése ezentúl halál is lehet. 

Az országban az utóbbi években népmozgalommá nőtte ki magát a követelés, hogy a hatóságok legyenek sokkal szigorúbbak a gyermekek sérelmére elkövetett erőszakkal szemben. 

Az elmúlt hetekben egy nyolcéves kislányt erőszakoltak meg csoportosan felnőtt férfiak, majd meg is ölték áldozatukat, és ez új lökést adott a 2012 óta tartó tömegtüntetéseknek. Akkor Delhiben egy autóbuszon erőszakoltak és öltek meg férfiak csoportosan egy diáklányt, ez indította el a tiltakozási hullámot.

A probléma nagyon komoly, 2016 óta naponta átlagosan 50 esetet jelentenek be Indiában gyereket ért bántalmazásokról. 

A nemi erőszak szigorúbb büntetéséért tüntető indiaiak.Fotó: Arvind Sharma/The Times of India

Indiában nagyon ritka a halálbüntetés, az elmúlt tíz évben összesen három embert végeztek ki. Utoljára 2015-ben fordult elő ilyen, akkor a mumbai terrortámadás egyik pénzügyi segítőjét akasztották fel. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.