Jobbik: Több tízezer szavazatot érintettek a rendszerszintű visszaélések

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szombati sajtótájékoztatóján az alábbiakat közölte:

  • Átnézték a választási jegyzőkönyveket, meghallgatták a választóköri delegáltjaikat, és arra jutottak, hogy rendszerszintű visszaélések történtek a parlamenti választáson. Több tízezer szavazatot érintettek a visszaélések a párt szerint.
  • Ha ezeket nem vizsgálják ki megfelelő módon, akkor a választás végeredményének legitimitása megkérdőjelezhető lesz.
  • 15 körzetben akarnak egyelőre új választást, de hétfő délután négyig még további fellebbezésekkel élnek valószínűleg. Egy fellebbezésüket már visszautasították.
  • Népszavazást kezdeményeznek, hogy kötelező legyen a sajtótermékeknek minden politikai oldalt meghallgatni, érveiket bemutatni. Erre szerintük azért van szükség, mert a közmédia és sok más sajtó is egyoldalú volt a kampányban. 
  • A sajtóperekben soron kívüli ítéleteket követel a párt.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.