Önálló frakciót alapít a Párbeszéd, de kell hozzá egy kölcsönszocialista is, de úgyis szövetséget alkotnak

Az MSZP és a Párbeszéd nevű pártok közös listán indultak a parlamenti választáson, de két pártnak számítanak. Ezért is kellett nekik 10 százalékos küszöböt elérniük.

Szombaton a két párt megállapodott, hogyan működjenek majd a parlamentben.

A választás listás eredménye alapján mindkét párt jogosult lenne frakciót alapítani, csakhogy a Párbeszédnek mindössze három politikusa szerzett mandátumot (Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Tordai Bence), a frakcióalapításhoz pedig öt fő kell. 

Hogy a Párbeszédnek mégis legyen frakciója, ezért csatlakozik hozzájuk Bősz Anett, akit Fodor Gábor rakatott a közös lista befutó helyére, ő tehát igazából nem a Párbeszédet, hanem a Magyar Liberális Pártot képviseli. 

És hogy legyen egy ötödik fő is, az MSZP a Párbeszédnek adja Burány Sándort, aki közben egyébként marad a szocialista párt tagja. (Hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, Karácsony korábban azt mondta, hogy nem veszi fel a képviselői mandátumát, de akkor várhatóan egy párbeszédest küld majd maga helyett.)

DE! A különválás mellett frakciószövetséget is alkotnak majd a pártok, és ahogy Tóth Bertalan MSZP-s politikus fogalmazott, "szoros koordinációt folytatnak majd".

Hiller István rámutatott, hogy az MSZP választmánya "a testület 1989 óta a legfontosabb ülésén és döntésein van túl". (MTI)

Molnár Gyula, Hiller István, Karácsony Gergely és Tóbiás József koordinálnak.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.