Tüntetőket öltek a rendőrök Madagaszkáron és Nicaraguában

Legalább hat, nem hivatalos források szerint inkább tíz halálos áldozata van a szombati nicaraguai tüntetéseknek. A közép-amerikai országban az adók emelése és a nyugdíjak csökkentése ellen tüntettek.

29 rendőr is megsérült az összecsapásokban, a rendőrök éles lőszert is bevetettek a tömeg ellen.

Nicaraguai rendőrök Managuában tüntetőkre lőnek.Fotó: INTI OCON/AFP

Madagaszkáron az új választási törvény ellen tüntettek a legerősebb ellenzéki jelölt,  Marc Ravalomanana hívei. Az új választási törvény korlátozza a korábban büntetőügyekben elítélt jelöltek indulását, és Ravalomananát hivatali visszaélés miatt 2009-ben már elítélték, közvetlenül azután, hogy katonai puccs döntötte meg a hatalmát, és ő éppen külföldre menekült. A tüntetők az ellen is tiltakoztak, hogy kormányzati propaganda van csak a sajtóban. 

Rendőrök lőnek a tüntetőkre Madagaszkár fővárosában, Antananarivóban.Fotó: RIJASOLO/AFP

A madagaszkári rendőrök könnygázzal oszlattak, egy ember meghalt és 16 megsebesült közben, állítólag a kilőtt könnygázgránátok fémdobozai okozták a sérüléseket. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.