Tüntetőket öltek a rendőrök Madagaszkáron és Nicaraguában

külföld
2018 április 21., 18:21
comments 19

Legalább hat, nem hivatalos források szerint inkább tíz halálos áldozata van a szombati nicaraguai tüntetéseknek. A közép-amerikai országban az adók emelése és a nyugdíjak csökkentése ellen tüntettek.

29 rendőr is megsérült az összecsapásokban, a rendőrök éles lőszert is bevetettek a tömeg ellen.

Nicaraguai rendőrök Managuában tüntetőkre lőnek.
photo_camera Nicaraguai rendőrök Managuában tüntetőkre lőnek. Fotó: INTI OCON/AFP

Madagaszkáron az új választási törvény ellen tüntettek a legerősebb ellenzéki jelölt,  Marc Ravalomanana hívei. Az új választási törvény korlátozza a korábban büntetőügyekben elítélt jelöltek indulását, és Ravalomananát hivatali visszaélés miatt 2009-ben már elítélték, közvetlenül azután, hogy katonai puccs döntötte meg a hatalmát, és ő éppen külföldre menekült. A tüntetők az ellen is tiltakoztak, hogy kormányzati propaganda van csak a sajtóban. 

Rendőrök lőnek a tüntetőkre Madagaszkár fővárosában, Antananarivóban.
photo_camera Rendőrök lőnek a tüntetőkre Madagaszkár fővárosában, Antananarivóban. Fotó: RIJASOLO/AFP

A madagaszkári rendőrök könnygázzal oszlattak, egy ember meghalt és 16 megsebesült közben, állítólag a kilőtt könnygázgránátok fémdobozai okozták a sérüléseket. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.