117 évesen meghalt Tadzsima Nabi, aki a világ legidősebb embere volt

GYÁSZ
2018 április 22., 14:33
comments 86

Szombaton meghalt a világ legidősebb embere, egy 117 éves japán nő.

Tadzsima Nabi a dél-japán Kikai város kórházában hunyt el, ahol már január óta ápolták. Az asszony 1900. augusztus 4-én született, jelentések szerint 160 leszármazottja van, beleértve a szépunokákat.

Tadzsima Nabi a Kaogosima prefektúrában lévő Kikai városban született, Kjúsú szigetén. Hét hónappal ezelőtt lett a világ legidősebb embere, amikor szeptemberben meghalt a jamaicai Violet Brown, aki szintén 117 éves volt.

Tadzsima Nabi 2017. szeptember 18-án.
photo_camera Tadzsima Nabi 2017. szeptember 18-án. Fotó: Jiji Press/AFP

A Guinness-rekordok könyve már vizsgálódott Tadzsima Nabi ügyében, hogy hivatalosan is elismerje a világ legidősebb embereként.

Az amerikai székhelyű Gerontológiai Kutatócsoport adatai szerint a legidősebb ember címe most egy másik japán nőhöz, Mijako Csijóhoz vándorol, aki Tokiótól délre, Kanagava prefektúrában él, és tíz nap múlva tölti be a 117-et.

A férfiak közül most Masazo Nonaka a csúcstartó. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.