Rendőrök vezették el az örmény ellenzék vezetőjét a kormányellenes tüntetésről

külföld
2018 április 22., 11:48
comments 68

Ellenzéki tüntetők csaptak össze a rendőrökkel vasárnap Jerevánban, Nikol Pasinján ellenzéki vezetőt pedig őrizetbe vették. A rendőrség nem sokkal később azt közölte, hogy Pasinjánt erő alkalmazásával eltávolították a tüntetésről, miután a felszólítások ellenére sem állította le a tüntetést. 

photo_camera Fotó: VANO SHLAMOV/AFP

Nem sokkal korábban a héten miniszterelnökké választott korábbi államfő, Szerzs Szargszján élő adásban találkozott Pasinjánnal a tévében. A vita nagyon rövid volt: a miniszterelnök először üdvözölte, hogy az ellenzéki vezető hajlandó tárgyalni vele, mire Pasinján annyit mondott, félreérti a helyzetet, azért jött, hogy a lemondásáról beszéljenek. Szargszján pár perc után otthagyta az adást, és mondta, zsarolásnak nem enged.

photo_camera Fotó: VANO SHLAMOV/AFP

Az örmény ellenzék tizedik napja tüntet Szargszján miniszterelnökké választása ellen. A politikus 10 éven át volt elnök, de ahogy elérte a kétciklusos korlátot, miniszterelnök lett. Előtte 2015-ben úgy módosították az alkotmányt, hogy a legfontosabb jogkörök a miniszterelnökhöz kerüljenek át. Az ellenzék szerint a módosítás csak azért volt, hogy Szargszján megőrizhesse a hatalmát. Szerzs Szargszjánt kedden választotta miniszterelnökké a jereváni parlament. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.