Rendőrök vezették el az örmény ellenzék vezetőjét a kormányellenes tüntetésről

Ellenzéki tüntetők csaptak össze a rendőrökkel vasárnap Jerevánban, Nikol Pasinján ellenzéki vezetőt pedig őrizetbe vették. A rendőrség nem sokkal később azt közölte, hogy Pasinjánt erő alkalmazásával eltávolították a tüntetésről, miután a felszólítások ellenére sem állította le a tüntetést. 

Fotó: VANO SHLAMOV/AFP

Nem sokkal korábban a héten miniszterelnökké választott korábbi államfő, Szerzs Szargszján élő adásban találkozott Pasinjánnal a tévében. A vita nagyon rövid volt: a miniszterelnök először üdvözölte, hogy az ellenzéki vezető hajlandó tárgyalni vele, mire Pasinján annyit mondott, félreérti a helyzetet, azért jött, hogy a lemondásáról beszéljenek. Szargszján pár perc után otthagyta az adást, és mondta, zsarolásnak nem enged.

Fotó: VANO SHLAMOV/AFP

Az örmény ellenzék tizedik napja tüntet Szargszján miniszterelnökké választása ellen. A politikus 10 éven át volt elnök, de ahogy elérte a kétciklusos korlátot, miniszterelnök lett. Előtte 2015-ben úgy módosították az alkotmányt, hogy a legfontosabb jogkörök a miniszterelnökhöz kerüljenek át. Az ellenzék szerint a módosítás csak azért volt, hogy Szargszján megőrizhesse a hatalmát. Szerzs Szargszjánt kedden választotta miniszterelnökké a jereváni parlament. (BBC/MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.