Rendőrök vezették el az örmény ellenzék vezetőjét a kormányellenes tüntetésről

2018 április 22., vasárnap 11:48
68

Ellenzéki tüntetők csaptak össze a rendőrökkel vasárnap Jerevánban, Nikol Pasinján ellenzéki vezetőt pedig őrizetbe vették. A rendőrség nem sokkal később azt közölte, hogy Pasinjánt erő alkalmazásával eltávolították a tüntetésről, miután a felszólítások ellenére sem állította le a tüntetést. 

Fotó: VANO SHLAMOV/AFP

Nem sokkal korábban a héten miniszterelnökké választott korábbi államfő, Szerzs Szargszján élő adásban találkozott Pasinjánnal a tévében. A vita nagyon rövid volt: a miniszterelnök először üdvözölte, hogy az ellenzéki vezető hajlandó tárgyalni vele, mire Pasinján annyit mondott, félreérti a helyzetet, azért jött, hogy a lemondásáról beszéljenek. Szargszján pár perc után otthagyta az adást, és mondta, zsarolásnak nem enged.

Fotó: VANO SHLAMOV/AFP

Az örmény ellenzék tizedik napja tüntet Szargszján miniszterelnökké választása ellen. A politikus 10 éven át volt elnök, de ahogy elérte a kétciklusos korlátot, miniszterelnök lett. Előtte 2015-ben úgy módosították az alkotmányt, hogy a legfontosabb jogkörök a miniszterelnökhöz kerüljenek át. Az ellenzék szerint a módosítás csak azért volt, hogy Szargszján megőrizhesse a hatalmát. Szerzs Szargszjánt kedden választotta miniszterelnökké a jereváni parlament. (BBC/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt