500 dollárra büntettek egy nőt az amerikai vámosok EGY ALMA miatt

Crystal Tadlock Párizsból repült az Egyesült Államokba, a repülőn kapott egy almát a légiutaskísérőtől, de nem ette meg azonnal, hanem elrakta a táskájába, hogy majd az átszállás után, Denver felé tartva is legyen egy kis ennivalója - írja a BBC.

Csakhogy a minneapolisi landolás után az amerikai vámosok  megtalálták a gyümölcsöt egy véletlenszerű átvizsgálás során, és 500 dollárra, azaz úgy 127 ezer forintra bírságolták az utast. Bár a hatóság nem kommentálta a hírt, kijelentették, hogy minden mezőgazdasági terméket kötelező elvámolni. Az almát a Delta Air Lines légitársaság utaskísérői adták a nőnek egy kis műanyagzacskóba csomagolva, aki ki sem bontotta azt, zacskóval együtt tette el későbbre.

Amikor a vámosok megtalálták a gyümölcsöt, megkérdezte, ki kell-e dobnia, vagy megeheti-e, ehelyett kapta az 500 dolláros bírságot.

A nő azt tervezi, a bíróságon védi meg igazát, a légitársaság nem kommentálta a hírt, csak azt ismételte el, amit a vámosok, azaz mindenkinek be kell tartania az előírásokat.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.