Este jön a jégeső meg a szél

időjárás
2018 április 23., 08:44
comments 23

Az estére várható viharok miatt Budapesten és Pest megyében, a teljes Nyugat- és Közép-Dunántúlon, valamint Tolna, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van érvényben első fokú figyelmeztetés. Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint főleg a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki zivatarok, melyekben 

a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 km/h-t. 

A zivatarokat helyenként jégeső is kísérheti, a jégszemek átmérője akár a 2 cm-t is meghaladhatja. Egy-egy erősebb cellából rövid idő alatt több mint 20 mm csapadék is hullhat. A kialakult zivatarok kelet felé helyeződnek át, a késő délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint az Északi-középhegységben lehet zivatarokra számítani. 

Késő este a zivatartevékenység megszűnik.

Keddre virradó éjszaka egy hidegfront vonul át további esővel, záporokkal, reggel még többfelé eshet. Napközben viszont felszakadozik a felhőzet és sok lesz a napsütés, de délután főként északkeleten, keleten és a nyugati határnál ismét kialakulhat zápor, zivatar. Feltámad az északnyugati szél, a hőmérséklet néhány fokot visszaesik, délután 20-25 fokot mérhetünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.