Mészáros Lőrinc azonnali hatállyal lemond Felcsút polgármesterségéről

2018 április 23., hétfő 15:19
483

Rendkívüli ülésre kerül sor április 24-én kedden Felcsúton, ahol lemond tisztségéről Mészáros Lőrinc, a település polgármestere. 

Az esemény napirendje felkerült a község honlapjára, ennek első pontja szerint az ülés első pontjaként 

a testület tájékoztatást ad Mészáros Lőrinc polgármester tisztségről történő lemondásáról:

Fotó: http://felcsutihivatal.hu

Mészáros Lőrinc, aki 2011 óta vezeti a települést, már célzott arra korábban is, többek közt a 444-nek is, hogy nem fog újból indulni a posztért a következő - 2019 őszén esedékes - önkormányzati választáson. 

„Nem tervezem, hogy újraindulok. (...) Ezt a ciklust végigviszem, azt gondolom, haladt előre a település, mióta én polgármester vagyok. (...) Vannak itt nálam fiatalabbak, remélem, hogy az utódlás majd megoldódik” 

- mondta akkor, azzal kiegészítve, hogy a cégbirodalommal foglalkozik majd elsősorban, bár „jó lenne, ha azzal se kellene, de hát, kell mindennel foglalkoznom”.

A mostani bejelentésben ehhez képest az a meglepő, hogy a lemondás azonnali hatályú lesz. A polgármester személyes okokra hivatkozik, egész pontosan arra, hogy

vállalatbirodalma irányítása egész embert kíván. Mészáros hétfő délután az MTI-hez is eljuttatott egy közleményt, és e szerint a döntésről már április 20-án tájékoztatta Felcsút község alpolgármesterét és jegyzőjét is. Azt írja, hogy a Mészáros-birodalom tőzsdei cégei 

„jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül”, 

amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladatainak is eleget tegyen. Azt is írja még a közlemény, hogy Mészáros reméli, a 

„a közélettől történő visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó szerinte állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselőtestületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést.”

Időközben a polgármester lemondási nyilatkozata felkerült a község honlapjára is: 

Fotó: felcsutihivatal.hu

A hírt elsőként közlő Menedzsment Fórum is megjegyzi, hogy az elmúlt években a leggazdagabb magyarok közé emelkedő Mészárosnak kell ugyan tennie egy zárónyilatkozatot, de a jövőben mentesülhet a kötelező vagyonnyilatkozattétel alól. (mfor.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt