Mészáros Lőrinc azonnali hatállyal lemond Felcsút polgármesterségéről

POLITIKA
2018 április 23., 15:19
comments 481

Rendkívüli ülésre kerül sor április 24-én kedden Felcsúton, ahol lemond tisztségéről Mészáros Lőrinc, a település polgármestere. 

Az esemény napirendje felkerült a község honlapjára, ennek első pontja szerint az ülés első pontjaként 

a testület tájékoztatást ad Mészáros Lőrinc polgármester tisztségről történő lemondásáról:

photo_camera Fotó: http://felcsutihivatal.hu

Mészáros Lőrinc, aki 2011 óta vezeti a települést, már célzott arra korábban is, többek közt a 444-nek is, hogy nem fog újból indulni a posztért a következő - 2019 őszén esedékes - önkormányzati választáson. 

„Nem tervezem, hogy újraindulok. (...) Ezt a ciklust végigviszem, azt gondolom, haladt előre a település, mióta én polgármester vagyok. (...) Vannak itt nálam fiatalabbak, remélem, hogy az utódlás majd megoldódik” 

- mondta akkor, azzal kiegészítve, hogy a cégbirodalommal foglalkozik majd elsősorban, bár „jó lenne, ha azzal se kellene, de hát, kell mindennel foglalkoznom”.

A mostani bejelentésben ehhez képest az a meglepő, hogy a lemondás azonnali hatályú lesz. A polgármester személyes okokra hivatkozik, egész pontosan arra, hogy

vállalatbirodalma irányítása egész embert kíván. Mészáros hétfő délután az MTI-hez is eljuttatott egy közleményt, és e szerint a döntésről már április 20-án tájékoztatta Felcsút község alpolgármesterét és jegyzőjét is. Azt írja, hogy a Mészáros-birodalom tőzsdei cégei 

„jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül”, 

amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladatainak is eleget tegyen. Azt is írja még a közlemény, hogy Mészáros reméli, a 

„a közélettől történő visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó szerinte állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselőtestületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést.”

Időközben a polgármester lemondási nyilatkozata felkerült a község honlapjára is: 

Mészáros Lőrinc lemondásról rendelkező nyilatkozata
photo_camera Fotó: felcsutihivatal.hu

A hírt elsőként közlő Menedzsment Fórum is megjegyzi, hogy az elmúlt években a leggazdagabb magyarok közé emelkedő Mészárosnak kell ugyan tennie egy zárónyilatkozatot, de a jövőben mentesülhet a kötelező vagyonnyilatkozattétel alól. (mfor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.