Mészáros Lőrinc azonnali hatállyal lemond Felcsút polgármesterségéről

Rendkívüli ülésre kerül sor április 24-én kedden Felcsúton, ahol lemond tisztségéről Mészáros Lőrinc, a település polgármestere. 

Az esemény napirendje felkerült a község honlapjára, ennek első pontja szerint az ülés első pontjaként 

a testület tájékoztatást ad Mészáros Lőrinc polgármester tisztségről történő lemondásáról:

Fotó: http://felcsutihivatal.hu

Mészáros Lőrinc, aki 2011 óta vezeti a települést, már célzott arra korábban is, többek közt a 444-nek is, hogy nem fog újból indulni a posztért a következő - 2019 őszén esedékes - önkormányzati választáson. 

„Nem tervezem, hogy újraindulok. (...) Ezt a ciklust végigviszem, azt gondolom, haladt előre a település, mióta én polgármester vagyok. (...) Vannak itt nálam fiatalabbak, remélem, hogy az utódlás majd megoldódik” 

- mondta akkor, azzal kiegészítve, hogy a cégbirodalommal foglalkozik majd elsősorban, bár „jó lenne, ha azzal se kellene, de hát, kell mindennel foglalkoznom”.

A mostani bejelentésben ehhez képest az a meglepő, hogy a lemondás azonnali hatályú lesz. A polgármester személyes okokra hivatkozik, egész pontosan arra, hogy

vállalatbirodalma irányítása egész embert kíván. Mészáros hétfő délután az MTI-hez is eljuttatott egy közleményt, és e szerint a döntésről már április 20-án tájékoztatta Felcsút község alpolgármesterét és jegyzőjét is. Azt írja, hogy a Mészáros-birodalom tőzsdei cégei 

„jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül”, 

amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladatainak is eleget tegyen. Azt is írja még a közlemény, hogy Mészáros reméli, a 

„a közélettől történő visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó szerinte állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselőtestületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést.”

Időközben a polgármester lemondási nyilatkozata felkerült a község honlapjára is: 

Fotó: felcsutihivatal.hu

A hírt elsőként közlő Menedzsment Fórum is megjegyzi, hogy az elmúlt években a leggazdagabb magyarok közé emelkedő Mészárosnak kell ugyan tennie egy zárónyilatkozatot, de a jövőben mentesülhet a kötelező vagyonnyilatkozattétel alól. (mfor.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.