Saját szurkolói támadták és rugdosták meg Futács Márkót és a Hajduk Split játékosait

2018 április 23., hétfő 15:10
60
Futács a Hajduk egyik edzésén Fotó: Futács Márkó / FB

Az Index vette észre, hogy jelentősebbnek mondható focibotrány zajlott hétfőn Horvátországban, egész pontosan Splitbenben, ahol a helyi Hajduk legvérmesebb szurkolói, a Torcida ultracsoport tagjai rátámadtak a városban épp békésen sétáló csapatuk játékosaira. 

Az eset fontos előzménye az, hogy vasárnap a Hajduk 2-1-re kikapott az ősi rivális Dinamo Zágrebtől. A horvát sajtóban az terjedt el, hogy a megtámadott játékosok között van Futács Márkó magyar válogatott csatár is, aki 2017-ben 18 góllal gólkirályi címet is szerzett Horvátországban. 

Állítólag az történt, hogy a játékosok épp elhaladtak az ultrák törzshelye előtt, ahol egy szurkoló belekötött egy játékosba, majd rátámadt. Ezután a többiek megpróbálták őt megvédeni, és kisebb tömegbunyó keletkezett.

A lapok szerint Futács egy fejrúgást kapott a támadás során, arca bevérzett. Állítólag a szurkolók külön utaztak a magyar csatárra, aki nemrég egy Instagram-posztban állt ki a klub nemrég távozott elnöke mellett. Futácsra pedig a jelek szerint számít a klub, mert elhúzódó térdsérülése dacára szerződését télen egy hónappal meghosszabbították. 

A szép eredmények ellenére Futács eddig összesen háromszor szerepelt a válogatottban és mindvégig mellőzöttnek számított a Storck-korszakban.

Arról nincs hír, írja még az Index, hogy a csapat másik magyarja, Gyurcsó Ádám érintett volt-e az összecsapásban. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt