Thomas O. Melia: Nem értem, hogyan tűrhetik ezt a magyarok

„Nem értem, hogyan tűrhetik ezt a magyarok, azok után, amit Oroszország művelt Magyarországgal a kommunizmus évei alatt. Megszűnt a történelmi emlékezet?” – mondta a Népszavának az amerikai külügyminisztérium volt helyettes államtitkára.

A  magyar ügyek ismerőjének számító Melia a Népszavának adott nyilatkozatában kérdésesnek nevezte, meddig hajlandóak a NATO-szövetségesek minden aggály nélkül arra, hogy életbevágó katonai titkokat osszanak meg Magyarországgal, 

„azzal a Magyarországgal, amelyik egyre meghittebb viszonyt ápol Putyin mind agresszívabb Oroszországával”.

O. Melia szerint az Atlanti Szövetség orosz agresszióval találta magát szemben Ukrajnában, és az oroszok újra meg újra fenyegetik a balti államokat, illetve az Oroszország perifériáján található többi országot. Ebben a helyzetben szerinte „Magyarország lett a gyenge láncszem a NATO-ban”.

Thomas O. Melia beszélt a Soros György elleni kampányról is, melyet nagyon aggasztónak és szomorúnak nevezett. 

„Az, hogy Orbán Viktor ilyen ádázul fordult szembe korábbi támogatójával, aki finanszírozta tanulmányait az Egyesült Királyságban, sokkal többet mond el Orbánról, mint Sorosról. Az ember kíváncsian figyeli, mostani szövetségesei közül kivel fordul szembe legközelebb” – mondta a Népszavának Melia.  A szakértő úgy véli, az EU-s pénzek körüli visszaélések „Magyarország EU-n belüli pozíciójának a romlásához vezet”.

Thomas O. MeliaFotó: Burhan Ozbilici/AP
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.