A France Football elnézést kért Iniestától, amiért soha nem kapta meg az Aranylabdát

sport
2018 április 24., 17:12
comments 45

A francia szaklap legutóbbi számában a magazin szerkesztőségi cikkben kért elnézést az FC Barcelona klasszisától, amiért soha nem ítélték oda neki az Aranylabdát.

A legnagyobb presztízsű díjat 1956-ban alapította meg a France Football, és a keddi számban a lap szerkesztője, Pascal Ferre tett közzé egy cikket "Bocsáss meg nekünk Andres" címmel, és ebben azt írta, hogy demokratikus anomália az oka, amiért Iniesta sosem kapta meg a díjat. 

A cikk apropója, hogy Iniesta várhatóan a héten jelenti be, hogy 16 év után otthagyja a Barcelonát, és Kínába igazol. Ferre írásában méltatta Iniesta játékstílusát, illetve azt a pozitív hatást, melyet csapattársaira is gyakorolt, és kifejezte sajnálatát, amiért sosem ítélték neki oda a díjat. 

Ferre szerint a győztesek listájáról hiányzó nevek közül Iniestáé kifejezetten fájó, majd felvetette azért, hogy talán az idei világbajnokságon mutatott teljesítményével még fordíthat majd ezen a helyzeten. 

Iniesta amúgy 2010-ben volt a legközelebb a díj elnyeréséhez, de akkor Messi mögött a második helyen végzett, hiába lett világbajnok Spanyolország épp az ő góljával. 2012-ben harmadik lett a szavazáson, pedig akkor az Európa-bajnokság legjobb játékosának választották. Akkor is Messi nyert, akkor 2008 óta mindig vagy ő, vagy Cristiano Ronaldo vihette el a díjat. 

A díjat általában az európai szakújságírók szavazatai alapján ítélik oda, de pont Iniesta fénykorában egy meglehetősen felhígult zsűri szavazhatott, többek között a FIFA-tagállamok újságírói, valamint az egyes szövetségek kapitányai és edzői is voksolhattak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.