A France Football elnézést kért Iniestától, amiért soha nem kapta meg az Aranylabdát

A francia szaklap legutóbbi számában a magazin szerkesztőségi cikkben kért elnézést az FC Barcelona klasszisától, amiért soha nem ítélték oda neki az Aranylabdát.

A legnagyobb presztízsű díjat 1956-ban alapította meg a France Football, és a keddi számban a lap szerkesztője, Pascal Ferre tett közzé egy cikket "Bocsáss meg nekünk Andres" címmel, és ebben azt írta, hogy demokratikus anomália az oka, amiért Iniesta sosem kapta meg a díjat. 

A cikk apropója, hogy Iniesta várhatóan a héten jelenti be, hogy 16 év után otthagyja a Barcelonát, és Kínába igazol. Ferre írásában méltatta Iniesta játékstílusát, illetve azt a pozitív hatást, melyet csapattársaira is gyakorolt, és kifejezte sajnálatát, amiért sosem ítélték neki oda a díjat. 

Ferre szerint a győztesek listájáról hiányzó nevek közül Iniestáé kifejezetten fájó, majd felvetette azért, hogy talán az idei világbajnokságon mutatott teljesítményével még fordíthat majd ezen a helyzeten. 

Iniesta amúgy 2010-ben volt a legközelebb a díj elnyeréséhez, de akkor Messi mögött a második helyen végzett, hiába lett világbajnok Spanyolország épp az ő góljával. 2012-ben harmadik lett a szavazáson, pedig akkor az Európa-bajnokság legjobb játékosának választották. Akkor is Messi nyert, akkor 2008 óta mindig vagy ő, vagy Cristiano Ronaldo vihette el a díjat. 

A díjat általában az európai szakújságírók szavazatai alapján ítélik oda, de pont Iniesta fénykorában egy meglehetősen felhígult zsűri szavazhatott, többek között a FIFA-tagállamok újságírói, valamint az egyes szövetségek kapitányai és edzői is voksolhattak. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.