Ez a férfi hajtott a gyalogosok közé Torontóban, és ölt meg 10 embert

Tíz halálos áldozata van a támadásnak, ami hétfő délután történt Torontóban: egy férfi kisteherautóval a gyalogosok közé hajtott, hogy minél több embert gázoljon el.

Fotó: Cole Burston/AFP

A tettest letartóztatták, aki a rendőrség szerint a 25 éves Alek Minassian. Minassian a Linkedin.adatlapja szerint a Seneca College diákja, korábban nem volt dolga a hatóságokkal.

Alek Minassian

A rendőrség szerint a gázolás szándékos volt, arról viszont nem tudnak, hogy Minassian kapcsolatban állna bármilyen terrorszervezettel. Az indítékot még vizsgálják. Így fogták el:

A 10 halott mellett 15 sérültje is van az esetnek. (CBS, BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.