Többé nem szervez előadást a Zsolnay Színházba a kitalálója az Alföldi-ügy miatt

kultúra
2018 április 24., 12:13
comments 33

Nyilvános Facebook-posztban tudatta Kiss Mónika, a Zsolnay Színház egyik megálmodója és eddig aktív szervezője, hogy többé nem szervez előadásokat a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. irányítása alatt álló Zsolnay Színházba. Ahogy korábban írtuk, ez valójában egy fantázianév, melyet az akkor még Márta István vezetése alatt működő ZSÖK korábbi, azóta többségükben önszántukból vagy noszogatásra távozott munkatársai találtak ki, hogy a Kodály Központba tudjanak kamaradarabokat szervezni. Ezek az előadások mindig jól mentek.

Múlt héten derült ki, hogy a Zsolnay Színházba szervezett Igenis, miniszterelnök úr! című vendégjátékot indoklás nélkül lemondták. A darab főszereplője, Alföldi Róbert úgy nyilatkozott, „Ami pedig Pécsett történt, az cenzúra! Mégpedig a régi időket idéző cenzúra””.

Kiss Mónika a 444-nek elmondta, önszántából döntött így, és valóban az Alföldi-botrány miatt.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.