Többé nem szervez előadást a Zsolnay Színházba a kitalálója az Alföldi-ügy miatt

Nyilvános Facebook-posztban tudatta Kiss Mónika, a Zsolnay Színház egyik megálmodója és eddig aktív szervezője, hogy többé nem szervez előadásokat a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. irányítása alatt álló Zsolnay Színházba. Ahogy korábban írtuk, ez valójában egy fantázianév, melyet az akkor még Márta István vezetése alatt működő ZSÖK korábbi, azóta többségükben önszántukból vagy noszogatásra távozott munkatársai találtak ki, hogy a Kodály Központba tudjanak kamaradarabokat szervezni. Ezek az előadások mindig jól mentek.

Múlt héten derült ki, hogy a Zsolnay Színházba szervezett Igenis, miniszterelnök úr! című vendégjátékot indoklás nélkül lemondták. A darab főszereplője, Alföldi Róbert úgy nyilatkozott, „Ami pedig Pécsett történt, az cenzúra! Mégpedig a régi időket idéző cenzúra””.

Kiss Mónika a 444-nek elmondta, önszántából döntött így, és valóban az Alföldi-botrány miatt.


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.