Balog Zoltán szerint a kormány munkáját rosszindulatú vagy szolgalelkű emberek értékelik

Balog Zoltán leköszönő emberi emberi erőforrások miniszter szerdán részt vett egy kötet bemutatóján, és ott elmondta, hogyan képzeli el a kormánykritikát.

Nagy szükség volna valóságos, a kormányt teljesítménye, Magyarországot helyzete és lehetőségei alapján megítélő diskurzusokra - mondta Balog Az idők jelei vitairat-sorozat harmadik kötete és az azonos témában készült film bemutatóján az MTI jelentése szerint.

Balog Zoltán szerint jó lenne túljutni azon, hogy aki szimpatizál a kormánnyal, minden tagját "félistennek" tartja, aki pedig nem, úgy gondolja, hogy kizárólag "hülyék és gazemberek" vannak hatalmon.

Ezután viszont a miniszter azt is mondta: nemcsak azért hiányzik a valós diskurzus, mert vagy "rosszindulatú" vagy "szolgalelkű emberek" értékelik a kormány munkáját, hanem mert többnyire csak szlogenek hangzanak el, és hiányzik a bírálat mögül a komoly, valóságos mércét állító munka.

Az idők jelei kötetek szerzői viszont szerinte elvégezték ezt a munkát, és nem hallgatják el kritikus mondataikat, de ezekből a bírálatokból "érezzük a József Attila-i mondatot: "Érted haragszom, nem ellened".

Hozzátette, "kritikus szolidaritást várunk" azoktól is, akik a kormányon kívülről szemlélik és támogatják a kormány munkáját, és a kormányon belül is szükség van olyan emberekre, akik képesek a kritikus szolidaritásra.

Valahogy így.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.