A hosszú hétvége miatt külön véradásra hív az OVSZ és a Magyar Vöröskereszt

Egészségügy
2018 április 26., 07:26
comments 77

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt közzétett egy felhívást, amiben véradókat keresnek a közelgő 4 napos hosszú hétvége miatt, ilyenkor ugyanis sokkal nehezebb fenntartani a vérkészletet. Az OVSZ szerint egy átlagos munkahéten 1600-1800 ember ad vért, azonban a csonka hetekben nagyobb véradói aktivitás szükséges a vérkészlet fenntartása érdekében.

Az OVSZ honlapján követni is lehet a vérkészlet alakulását, látszik is, hogy az AB- vércsoportúaknak nem áll túl jól a szénájuk, de szinte mindenféle vérből jöhetne még a készletbe.

Aki kedvet kapott, az az OVSZ honlapján tájékozódhat arról, hol szabadulhatna meg pár deci vértől úgy, hogy még másokon is segít ezzel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.