A hosszú hétvége miatt külön véradásra hív az OVSZ és a Magyar Vöröskereszt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt közzétett egy felhívást, amiben véradókat keresnek a közelgő 4 napos hosszú hétvége miatt, ilyenkor ugyanis sokkal nehezebb fenntartani a vérkészletet. Az OVSZ szerint egy átlagos munkahéten 1600-1800 ember ad vért, azonban a csonka hetekben nagyobb véradói aktivitás szükséges a vérkészlet fenntartása érdekében.

Az OVSZ honlapján követni is lehet a vérkészlet alakulását, látszik is, hogy az AB- vércsoportúaknak nem áll túl jól a szénájuk, de szinte mindenféle vérből jöhetne még a készletbe.

Aki kedvet kapott, az az OVSZ honlapján tájékozódhat arról, hol szabadulhatna meg pár deci vértől úgy, hogy még másokon is segít ezzel.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.