Kanye West a testvérének nevezte Trumpot, az internet felborult és alig tér magához

INTERNET
2018 április 26., 05:10
comments 145

A Twitter történetének talán legturbulensebb napja volt a szerdai, mert több napnyi fokozódó feszültség után

Donald Trump és Kanye West akkorát csaptak egymás tenyerébe, hogy abba beleremegett az internet.

Kanye West egy posztjában azt írta, Trump „a testvére”, ők mindketten „a sárkány energiái”, és attól még, hogy nem ért egyet mindennel, amit mond, még nem fogja utálni csak azért, mert sokan azt mondják.

link Forrás

Kiposztolta Make Ameria Great Again-es piros sapkáját is.

link Forrás

Az Egyesült Államok elnökének válasza nem is maradt el: 

„köszönöm Kanye, nagyon cool”.

link Forrás

A rapper pedig fogadta is a pacsit:

link Forrás

A feszültség azért fokozódott már napok óta, mert Kanye West a hétvégén hosszú hallgatás után visszatért a Twitterre, és rögtön olyanokat húzott, amitől leesett az internetezők álla. 

Azt írta, szereti azt, hogy Candace Owens gondolkodik. Owens egy fekete konzervatív, aki arról szokott beszélni, hogy a feketéknek el kellene felejteniük az áldozati mentalitást, és a rabszolgaság emléke és az elnyomás helyett arra kellene koncentrálniuk, hogy a saját kezükbe vegyék a sorsukat. 

Élesen kritizálja például a Black Lives Matter-tüntetőket. Már az is nagyobb internet-vihart kavart, hogy Kanye épp őt emelte ki, de erre rátett még egy lapáttal, amikor Scott Adams videóit posztolta ki. Adams a Dilbert című képregény rajzolójaként híres, az utóbbi időben viszont Trump-támogató férfijogi aktivista lett.

A fordulatra az Amerikában tomboló kulturális polgárháború mindkét oldala felizzott. A baloldal árulásnak tartja, hogy egy híres fekete rapper, aki korábban például Bush ellen szólalt fel a Katrina hurrikán kezelése miatt, most a rasszistának tartott Trump mellé áll. Képmutatásnak nevezik nyilatkozatait, sorban állnak ki ellene, és felemlegetik korábbi összeomlásait - ezt valószínűleg nem tennék, ha a demokraták mellett állt volna ki.

A jobboldal közben a pajzsára emeli - csak éppen eddig az egyik legnépszerűbb toposzuk az volt, hogy kit érdekel, mit mondanak a valóságtól eltávolodott film- és popsztárok (akik jellemzően nem a jobboldalt támogatták), az igazság úgyis a kisemberek oldalán van.

Chance the rapper pedig még erre is rá tudott tenni, amikor kiírta: 

„nem kell, hogy a feketék mindig demokraták legyenek”.

link Forrás

A sztorinak máris több értelmezése is van. Például, hogy így taszítja el magától a cenzúrázó-atyáskodó baloldal az embereket. Vagy a másik oldalról: hogy az elit világában könnyű elfelejteni, milyen a feketék helyzete ma Amerikában.

photo_camera Fotó: Drew Angerer

Az persze egyáltalán nem biztos, hogy Kanye West trumpizmusa hosszú életű lesz - 2016 végén is találkoztak, lelkes is volt egy ideig, aztán az elnök beutazási tilalmi rendelete miatt letörölte minden Trump-támogató posztját

Hamarosan pedig két új lemeze is megjelenik, és nem sok dologgal tudott volna nagyobb publicitást szerezni magának, mint ezzel a húzással.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.