Két skót kisgyerek világkörüli útra indított egy játékhajót

Egy skót testvérpár, a 9 éves Ollie és a 6 éves Harry Ferguson tavaly világkörüli útra küldtek egy Playmobil kalózhajót, amit el is neveztek HMS Adventure-nek. A skóciai Peterhead városából indították el a hajót 2017 májusában. A játék ki van súlyozva, hogy ne boruljon fel, és van rajta egy jeladó is, amivel követni lehet, hol jár. Ezen kívül a hajón csak egy üzenet van, ami arra kéri az embereket, hogy ha megtalálják a játékot, legyenek szívesek visszavinni a nyílt tengerre.

A nyomkövető szerint a HMS Adventure jelenleg Venezuela partjai körül forgolódik.

A Ferguson-gyerekeknek egyébként nem ez az egyetlen kalandos vállalkozásuk, az apjuk ugyanis írt nekik egy 500 elemű listát azokról a dolgokról, amiket együtt elvégezhet a család, amíg az idősebb gyerek 18 éves nem lesz.

A listán olyan dolgok szerepelnek, mint a traktorvezetés vagy akár az, hogy Lego-embert küldjenek az űrbe, kamerával.

Az apa szerint a lista arra jó, hogy problémamegoldásra és a modern technológia használatára nevelje a gyerekeit, és közben tanuljanak is. A játékhajós kaland például a tengeráramlatok ismeretére oktatja őket, és arra, hogyan működik egy nyomkövető. A Lego-ember űrbe küldéséhez pedig ballonokat kellett tanulmányozniuk. Az apa azt mondja, manapság a fiatalok úgy élnek a felnőttek képzeletében, mintha egytől-egyig lusták, internet- és telefonfüggők, nemtörődömök lennének, de ugyan a technológiai fejlődésnek valóban megvannak az árnyoldalai, ügyesen használva a tanulás szolgálatába állítható ez is. (Quartz)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.