Csányi: Aggodalomra ad okot, hogy kevés a klubjában itthon és külföldön folyamatosan jól teljesítő válogatott labdarúgónk

"Az, hogy a FIFA alelnöke lettem, némi túlzással engem is meglep, időnként rácsodálkozom, miként jutottam idáig MLSZ-elnökként," kezdte a Nemzeti Sportnak adott nagyinterjúját Csányi Sándor. Ezután a szövetség vezetője hosszan sorolja, hogy mi mindent tett a szervezet az asztalra: 1100 pálya, rendezett versenyszabályzatok, kiszámítható finanszírozás, edző- és játékosképzés, hogy eljusson

a modern magyar futball problémájához, az okok okozójához: a hozzértő klubvezetők hiányához. 

Csányi Sándor szerint "valóban égető probléma, hogy a nem feltétlenül hozzáértő tulajdonos és az edző között sokszor hiányzik az a felkészült és nagy tekintélyű szakember, aki a tulajdonos érdekeit szem előtt tartva irányítja az egyesület munkáját."

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Természetesen a kongó stadionok is szóba kerültek: Csányi szerint ezt a munkát a kluboknak kell elvégezniük. Hozzátette:

"igazságtalanok lennénk ugyanakkor, ha nem beszélnénk arról, hogy a stadionfelújítások miatt egy sor csapat hosszú ideig nem szerepelhetett, nem szerepelhet hazai környezetben. Amint mindenki birtokba veheti felújított otthonát, kiszámíthatóvá, könnyen elérhetővé és kulturálttá válik a rendszeres meccsre járás, s a nézőszámnak is emelkednie kell."

A budapesti EB-ről kijelentette az MLSZ-elnök, hogy azon ott kell lennünk. De Csányi szerint 

"aggodalomra ad okot, hogy kevés a klubjában itthon és külföldön folyamatosan jól teljesítő válogatott labdarúgónk. Márpedig a szövetségi kapitány lehetőségei erősen behatároltak, a játékosokat a kluboknak kell felkészíteniük, a válogatottnál legfeljebb néhány nap áll a rendelkezésre a legjobb taktika, összeállítás megalkotására és begyakorlására."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.