Kim Dzsong Un átlépte a demarkációs vonalat, majd asztalhoz ült

külföld
2018 április 27., 02:01
comments 58

Történelmi lépés: Kim Dzsong Un pénteken átlépte a két Korea közti demarkációs vonalat és megkezdte a tárgyalásokat  Mun Dzse In dél-koreai elnökkel Panmindzsonban. A háború 1953-as befejezése óta ő az első észak-koreai vezető, aki Dél-Korea területére lépett. 

link Forrás

Kim Dzsong Unt kilencfős delegáció kíséri. Külseje a szokásos: szemüvegben és Mao-féle zubbonyban volt. A tárgyalások megkezdése előtt írt a Béke Házának vendégkönyvébe:   

"új történelem kezdődik most. A béke korszaka a történelem kezdőpontjától."

Észak-Korea hivatalos hírügynöksége mielőtt a diktatúra vezetője útnak indult volna, azt a közleményt adta ki, ami szerint Kim "őszintén" fog tárgyalni minden felmerülő kérdésről. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.