Orbán még szorosabban ellenőrzi a végrehajtást

Balog Zoltán a leköszönő interjújában mondta azt a következő ciklusról, hogy Orbán Viktor „idáig vezette a kormányt, mostantól irányítani fogja”, de hogy pontosan mire célzott, az eddig nem nagyon derült ki.

Pénteken Rogán Antal az RTL Klub Híradójának beszélt arról, hogy a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé létrehoznak egy Miniszterelnöki Kormányirodát is, amit közvetlenül a miniszterelnök fog vezetni. Orbán Viktor ezen keresztül akarja irányítani a kormányzati döntések előkészítését és ellenőrizni a végrehajtást.   

A propagandaminiszter beszélt arról is, hogy a kormány egy kabinetstruktúrában fog dolgozni. Ebben kiemelt szerep jut a nemzetbiztonsági kabinetnek, amit Pintér Sándor belügyminiszter vezet. Egyébként Rogán arra számít, hogy a Lázár helyére beülő Gulyás Gergellyel kiváló csapatot fognak alkotni.

Az országgyűlés május 8-ai alakuló ülésén még nem lesz mód a miniszterelnök megválasztására, a Híradó szerint Orbán Viktor egy későbbi ülésen teheti le az esküt, és ezután két héten belül hivatalosan is magalakul a negyedik Orbán-kormány.


Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.