Orbán még szorosabban ellenőrzi a végrehajtást

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Balog Zoltán a leköszönő interjújában mondta azt a következő ciklusról, hogy Orbán Viktor „idáig vezette a kormányt, mostantól irányítani fogja”, de hogy pontosan mire célzott, az eddig nem nagyon derült ki.

Pénteken Rogán Antal az RTL Klub Híradójának beszélt arról, hogy a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé létrehoznak egy Miniszterelnöki Kormányirodát is, amit közvetlenül a miniszterelnök fog vezetni. Orbán Viktor ezen keresztül akarja irányítani a kormányzati döntések előkészítését és ellenőrizni a végrehajtást.   

A propagandaminiszter beszélt arról is, hogy a kormány egy kabinetstruktúrában fog dolgozni. Ebben kiemelt szerep jut a nemzetbiztonsági kabinetnek, amit Pintér Sándor belügyminiszter vezet. Egyébként Rogán arra számít, hogy a Lázár helyére beülő Gulyás Gergellyel kiváló csapatot fognak alkotni.

Az országgyűlés május 8-ai alakuló ülésén még nem lesz mód a miniszterelnök megválasztására, a Híradó szerint Orbán Viktor egy későbbi ülésen teheti le az esküt, és ezután két héten belül hivatalosan is magalakul a negyedik Orbán-kormány.


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.