Orbán még szorosabban ellenőrzi a végrehajtást

2018 április 27., péntek 16:10
440

Balog Zoltán a leköszönő interjújában mondta azt a következő ciklusról, hogy Orbán Viktor „idáig vezette a kormányt, mostantól irányítani fogja”, de hogy pontosan mire célzott, az eddig nem nagyon derült ki.

Pénteken Rogán Antal az RTL Klub Híradójának beszélt arról, hogy a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé létrehoznak egy Miniszterelnöki Kormányirodát is, amit közvetlenül a miniszterelnök fog vezetni. Orbán Viktor ezen keresztül akarja irányítani a kormányzati döntések előkészítését és ellenőrizni a végrehajtást.   

A propagandaminiszter beszélt arról is, hogy a kormány egy kabinetstruktúrában fog dolgozni. Ebben kiemelt szerep jut a nemzetbiztonsági kabinetnek, amit Pintér Sándor belügyminiszter vezet. Egyébként Rogán arra számít, hogy a Lázár helyére beülő Gulyás Gergellyel kiváló csapatot fognak alkotni.

Az országgyűlés május 8-ai alakuló ülésén még nem lesz mód a miniszterelnök megválasztására, a Híradó szerint Orbán Viktor egy későbbi ülésen teheti le az esküt, és ezután két héten belül hivatalosan is magalakul a negyedik Orbán-kormány.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt