Orbán még szorosabban ellenőrzi a végrehajtást

politika
2018 április 27., 16:10
comments 421

Balog Zoltán a leköszönő interjújában mondta azt a következő ciklusról, hogy Orbán Viktor „idáig vezette a kormányt, mostantól irányítani fogja”, de hogy pontosan mire célzott, az eddig nem nagyon derült ki.

Pénteken Rogán Antal az RTL Klub Híradójának beszélt arról, hogy a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé létrehoznak egy Miniszterelnöki Kormányirodát is, amit közvetlenül a miniszterelnök fog vezetni. Orbán Viktor ezen keresztül akarja irányítani a kormányzati döntések előkészítését és ellenőrizni a végrehajtást.   

A propagandaminiszter beszélt arról is, hogy a kormány egy kabinetstruktúrában fog dolgozni. Ebben kiemelt szerep jut a nemzetbiztonsági kabinetnek, amit Pintér Sándor belügyminiszter vezet. Egyébként Rogán arra számít, hogy a Lázár helyére beülő Gulyás Gergellyel kiváló csapatot fognak alkotni.

Az országgyűlés május 8-ai alakuló ülésén még nem lesz mód a miniszterelnök megválasztására, a Híradó szerint Orbán Viktor egy későbbi ülésen teheti le az esküt, és ezután két héten belül hivatalosan is magalakul a negyedik Orbán-kormány.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.