Kongresszuson dönt a Jobbik, hogy mi legyen Vona után

A Jobbik szombati kongresszusán kiderül, hogy a delegáltak milyen vezetési rendszert szeretnének a jövőben. Az még nem dől el, hogy ki lesz az új elnök, de arról döntenek, hogy támogatják-e a jelenlegi vezetés által javasolt elnök-elnökhelyettesi rendszert, és módosul-e emiatt a párt alapszabálya.

A szavazással közvetve az is kirajzolódik, hogy a májusi tisztújításon a jelenlegi elnökség által támogatott Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton párosa vagy Toroczkai László esélyesebb-e a párt élére.

Vona Gábor az országgyűlési választás után mondott le az elnökségről, a párt  a május 12-i tisztújító kongresszusán választ új vezetőt vagy vezetőket. A Jobbik elnöksége Sneider Tamás alelnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes párosát támogatja, korábban társelnöki szisztémát találtak ki számukra. Vona is  Sneideréket támogatja. Szintén az elnöki posztra jelölteti magát Toroczkai László alelnök, Ásotthalom polgármestere is. (MTI/Magyar Idők)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.