Nyomoznak az LMP-ben, hogy ki szivárogtatta ki a bunyóról készült hangfelvételt

POLITIKA
2018 április 28., 08:03
comments 354

Folytatódnak szombaton a fegyelmi tárgyalások az LMP-ben, Sallai R. Benedek távozó országgyűlési képviselő és Hadházy Ákos, a párt korábbi társelnökének ügye mellett azt is vizsgálják, hogy ki szivárogtatta ki az április 14-i etikai bizottsági meghallgatáson készült hangfelvételt, amin hallani lehet, hogy Sallai azzal fenyegeti Hadházyt, hogy „bazmeg, ne mosolyogjál már, mer' pofán baszlak”. Majd hallani lehet egy csattanást, miközben egy hang a háttérből a Kaiser Chiefs slágerének ritmusára „Robi, Robi...Robi” kiáltásokkal próbálja megállítani a feldühödött politikust.

link Forrás

Moldován László, a párt etikai bizottságának elnöke a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy a kiszivárgott hanganyag szinte biztosan nem a hivatalos jegyzőkönyvi felvétel, ezt valaki titokban rögzítette. Az LMP-ben vizsgálják, ki lehet a szivárogtató, és ha kiderül, biztosan fegyelmi ügy lesz belőle.

link Forrás

Moldován László szemtanúja volt az esetnek, ő kiabálja közben, hogy „Robi, Robi...Robi”. Szerinte Hadházy a székével együtt felborult, de szerinte ehhez az is hozzájárulhatott, hogy talán hintázott rajta. Egyébként Moldován megérti, hogy Sallai provokációként élte meg, ha Hadházy lemosolyogta miközben beszélt, hiszen, ha egy vita hevében feldúltan beszélő emberre gúnyosan néznek, az idegesítő lehet.

Hadházy Ákos alapnak a hanganyagról azt mondta, nem ő rögzítette, és nem is ő hozta nyilvánosságra.

Hadházy ellen azért indult eljárás, mert a vezetőség tudta nélkül egyeztetett választási visszalépésekről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.