Először lesz egykezű játékos az NFL-ben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az amerikai fociliga újoncválogatójának ötödik körében a Seattle Seahwaks Shaquem Griffint választotta, ezzel pedig eldőlt, hogy a liga történetében először lesz egykezű játékos az NFL-ben. 

A linebacker poszton játszó Griffin bal kézfejét négyéves korában amputálták, miután egy rendellenességgel született, mely megakadályozta, hogy az ujjai teljesen kifejlődjenek. A 22 éves játékos így most ikertestvére, Shaquill csapattársa lesz. 

Shaquem Griffin beválogatása egyáltalán nem meglepetés, 2016-ban az év védőjátékosa volt a college bajnokságban, és a veretlen University of Central Florida csapatának tagja volt. 

A draft előtt arról beszélt, hogy meg akarja mutatni az egész világnak, hogy teljesen mindegy, hogy egy vagy két kezed van, ha (labda)játékos vagy, akkor egyszerűen csak játszol a labdával. 

Fotó: Kevin C. Cox/AFP

Az idei draftkör elsőnek kiválasztott játékosa Baker Mayfield volt: az University of Oklahoma irányítója tavaly megnyerte az év collegejátékosa díjat, az NFL-ből a Cleveland Browns csapott le a 23 éves játékosra. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.