Először lesz egykezű játékos az NFL-ben

Az amerikai fociliga újoncválogatójának ötödik körében a Seattle Seahwaks Shaquem Griffint választotta, ezzel pedig eldőlt, hogy a liga történetében először lesz egykezű játékos az NFL-ben. 

A linebacker poszton játszó Griffin bal kézfejét négyéves korában amputálták, miután egy rendellenességgel született, mely megakadályozta, hogy az ujjai teljesen kifejlődjenek. A 22 éves játékos így most ikertestvére, Shaquill csapattársa lesz. 

Shaquem Griffin beválogatása egyáltalán nem meglepetés, 2016-ban az év védőjátékosa volt a college bajnokságban, és a veretlen University of Central Florida csapatának tagja volt. 

A draft előtt arról beszélt, hogy meg akarja mutatni az egész világnak, hogy teljesen mindegy, hogy egy vagy két kezed van, ha (labda)játékos vagy, akkor egyszerűen csak játszol a labdával. 

Fotó: Kevin C. Cox/AFP

Az idei draftkör elsőnek kiválasztott játékosa Baker Mayfield volt: az University of Oklahoma irányítója tavaly megnyerte az év collegejátékosa díjat, az NFL-ből a Cleveland Browns csapott le a 23 éves játékosra. (BBC)