Köszönet a boldog évekért, köszönet a sok-sok mindenért

Kedves olvasók a készülékek előtt és akármerre!

Éppen ma öt éve, Magyari Péter elementáris erejű posztjával (Országszerte agresszívan virágzik az orgona) elindultunk világhódító utunkra, amely utunkat a mai napig rójuk, tisztelettel, szeretettel, becsülettel. A világ pedig hódul. Ha kicsit lassan is, ha kicsit nyögve is nyelősen, de hódul.

Ültünk 2013. április 29-én vagy nyolcan ott, a Nyugati téren, egy kis szobában (a két négyzetméteres konyhában pedig éppen médiatörténeti élő adás készülődött),  és szugeráltuk a Google Analytics real-time ugráló számait, eléri-e vajon az akármennyit, vagy még többet is. Elérte, egyébként, a nap végén hatvanhatezer unikális úzert jelzett, fölülmúlva szebb reményeinket. (Azóta meg már volt tizennégyszer ennyi is. Egy nap.)

Úgy éreztük, megmenekültünk. Ez volt a cél, megmenteni magunkat a nyálkás, oligarchoid csápok fojtófogásából, ezért szöktünk el az Indexből, és kezdtük újra. Szinte az egész életünket.

A Reporters Without Borders kampánya 2013 tavaszán, a huszadik Sajtószabadság Világnap alkalmából. Nem is tudjuk, miért jut ez most eszünkbe.

(Bolond idők jártak, tán igazak sem voltak: Lajos még Viktor jobb- és balkeze volt egyszerre, és át-átölelte az Index tulaját, aki nagy állami bulikra utazott a független sajtó dicsőségére.)

Sok minden változott azóta, többnyire hátrányára. Lehetne síránkozni, volna miért. Hogy mi lett a sajtóból, hogy az államilag szponzorált kreténség, hogy satöbbi. De most nem a síránkozás ideje van, hanem a köszöneté.

Köszönjük minden kedves olvasónak (a készülékek előtt és akármerre) ezt az öt évet, és ezzel a lendülettel rámennénk a következő ötre. Ha önök is benne vannak. Legyenek, ha szabad kérnem.

Most egy hónapon át föl-fölidézünk néhány multaságos/emlékezetes/emlékezetesen mulatságos pillanatot a 444 első öt évéből, és gyűjtjük a muníciót a következő ötre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.