Nő került a szaúdi olajcég igazgatóságába

külföld
2018 április 29., 17:13
comments 73

A világ legjövedelmezőbb vállalata, a szaúd-arábiai olajkitermelésért felelős Aramco igazgatótanácsába beválasztották az amerikai Lynn Laverty Elsenhanst. Ez mérföldkő Szaúd-Arábia történelmében, az országban ugyanis csak a nők ötöde dolgozik, és rettenetesen kevés nő dolgozik vezető pozícióban. Több szaúdi nő persze ezentúl sem fog vezető pozícióban dolgozni, mert Lynn Laverty Elsenhans ugye amerikai, de azért így sem kis dolog a kinevezése.

Elsenhans korábban az amerikai Sunoco olajfinomító vezetője volt, de dolgozott a Shellnél is. A Forbes magazik 2008-ban a világ egyik legbefolyásosabb nőjének választotta.

Az országban nagyon lassan ugyan, de némileg javul a nők elismertsége az üzleti életben, tavaly például nő lett a tőzsde elnöke. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.