Berendelte Orbánt az Európai Néppárt vezetősége

POLITIKA
2018 április 30., 06:19
comments 508

A Die Welt-re hivatkozva számot be a Népszava arról, hogy

tisztázó beszélgetésre hívta Orbán Viktort a Európai Néppárt vezetősége Brüsszelbe.

A Der Spiegel szerint a magyar miniszterelnököt május első szerdáján kérdezi majd Joseph Daul, az EPP elnöke és Manfred Weber frakcióvezető arról, hogy

a jövőben is folytatja-e Magyarország átalakítását “illiberális demokráciává”.

A német lapok szerint egyre nagyobb a feszültség az Európai Néppárt tagjai közt Orbán és autoriter kormányzása miatt. A néppárti frakciótagok sorra számolnak be arról, hogy odahaza számon kérik őket, miért ápolnak ilyen jó viszont a magyar miniszterelnökkel. Egyes hangok szerint az Európai Néppárt sikere múlhat Orbánon a jövő évi uniós választásokon. Manfred Weber frakcióvezető kijelentette:

“vannak korlátok, amiket a a magyar miniszterelnöknek is tiszteletben kell tartania. És ezt világossá akarjuk tenni a számára.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.