Bill Gates azt mondta, Trump felkérte a Fehér Ház tudományos tanácsadójának

Donald Trump kormányának még mindig nem sikerült kiválasztania a Fehér Ház tudományos tanácsadóját, korábban egyik kormány sem várt ennyit az 1976 óta létező poszt betöltésével.

Bill Gates Microsoft-vezér, a világ leggazdagabb embere elmondta, hogy március 15-én találkozott Trump elnökkel, hogy az alapítványával kapcsolatban egyeztessenek. Gates később elmondta, hogy a zárt ajtók mögötti tárgyaláson sürgette az elnököt, fontolja meg, hogy nemzetbiztonsági fenyegetéssé nyilvánítja az országos járványok lehetőségét.

Fotó: Ramin Talaie/Getty Images

Most egy interjúban Gates arról beszélt, hogy a beszélgetés váratlanul egy állásajánlatba torkollott: a milliárdos megemlítette, hogy jó lenne, ha betöltenék a közel másfél éve üresen álló posztot, amire Trump megkérdezte, akarja-e az állást. Gates azt mondta, nem lenne hasznos, ha így töltené el az idejét. Az nem derült ki, hogy Trump ajánlata komoly volt-e, talán viccelt, talán nem. Gates szerint ez egy „baráti dolog” volt. (Gizmodo)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.