„Akad fontosabb dolgom is” - mondta Bill Gates Trumpnak, miután az elnök felkérte tanácsadónak

Fotó: Ramin Talaie/Getty Images

A Microsoft alapító-tulajdonosa a STATnews-nak adott 40 perces videóinterjújában beszélt arról, hogy márciusban találkozott az amerikai elnökkel, aki meglepetésére megkínálta a lassan két éve gazdátlan tudományos tanácsadói pozícióval. 

Gates, akinek alapítványa globális egészségügyi problémák feloldásán dolgozik, azért járt az ovális irodában, hogy meggyőzze az elnököt arról, nagy dolog lenne, ha az ő elnöksége idején robbanna be egy olyan jelentőségű egészségügyi innováció, mint az univerzális influenza-oltás. Trump állítólag nagyon lázba jött az ötlettől. 

Gates aztán javasolta Trumpnak, hogy töltse be valakivel a tanácsadói posztot, mert az hasznos lehet. Erre az elnök visszakérdezett: 

- Nem szeretnél te a tudományos tanácsadóm lenni? 

- Akad ennél fontosabb dolgom is. 

A tudományos tanácsadó felelőssége, hogy segítse az elnököt tudományos és technológiai kérdésekben és felügyelje az ezzel kapcsolatos szabályzási kérdéseket. 

Gates azt mondta még az interjúban, nem tesztelte Trumpot, hogy komolyan kérdezte-e amit kérdezett, mert valószínűleg saját maga sem tudta volna megmondani erre a választ. „Csak kedves akart lenni” - zárta rövidre a kérdést Gates. (STATnews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.