„Akad fontosabb dolgom is” - mondta Bill Gates Trumpnak, miután az elnök felkérte tanácsadónak

TUDOMÁNY
2018 május 01., 16:58
comments 74
photo_camera Fotó: Ramin Talaie/Getty Images

A Microsoft alapító-tulajdonosa a STATnews-nak adott 40 perces videóinterjújában beszélt arról, hogy márciusban találkozott az amerikai elnökkel, aki meglepetésére megkínálta a lassan két éve gazdátlan tudományos tanácsadói pozícióval. 

Gates, akinek alapítványa globális egészségügyi problémák feloldásán dolgozik, azért járt az ovális irodában, hogy meggyőzze az elnököt arról, nagy dolog lenne, ha az ő elnöksége idején robbanna be egy olyan jelentőségű egészségügyi innováció, mint az univerzális influenza-oltás. Trump állítólag nagyon lázba jött az ötlettől. 

Gates aztán javasolta Trumpnak, hogy töltse be valakivel a tanácsadói posztot, mert az hasznos lehet. Erre az elnök visszakérdezett: 

- Nem szeretnél te a tudományos tanácsadóm lenni? 

- Akad ennél fontosabb dolgom is. 

A tudományos tanácsadó felelőssége, hogy segítse az elnököt tudományos és technológiai kérdésekben és felügyelje az ezzel kapcsolatos szabályzási kérdéseket. 

Gates azt mondta még az interjúban, nem tesztelte Trumpot, hogy komolyan kérdezte-e amit kérdezett, mert valószínűleg saját maga sem tudta volna megmondani erre a választ. „Csak kedves akart lenni” - zárta rövidre a kérdést Gates. (STATnews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.