Hiányzott: jön a Facebook-randiapp

2018 május 1., kedd 18:21
198

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Mark Zuckerberg a közösségi hálózat éves fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy hamarosan megnyílik a húspiac a Facebookon is, és üzembe áll a Facebook Dating, az oldal hivatalos randi-appja. 

Zuckerberg túl sok részletet nem árult el a fejlesztésről, viszont azt igen, hogy opcióként jelenik majd meg a felhasználók előtt, akarnak-e randiprofilt alakítani, a Facebook pedig az ismerkedési preferenciák, közös ismerősök és érdeklődési kör alapján kínál majd fel lehetőségeket - az ismerősökön kívül. 

Az app használata nem lesz látható a barátok és azok előtt sem, akik azt nem használják.

A bemutatott screenshotok alapján grafikailag a a dolog nem nagyon üt majd el a Tindertől, és valószínűleg jobbra-balra huzogatni is lehet majd. 

Zuckerberg arról is beszélt, hogy nem szexappot akarnak építeni, hanem társkeresőt, és a Facebook rendelkezésére álló tonnányi személyes információ ehhez kellő alapot adhat, kérdés viszont, hogy a felhasználók mennyire bíznak majd a cégben, hogy bizalmasan kezelik személyes preferenciáikat, különösen a Cambridge Analytica-ügy után, ami alaposan megtizedelte a bizalmukat vesztett amerikai felhasználókat.

Az alkalmazást várhatóan az év végén kezdik tesztelni. (TechCrunch)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt