Hiányzott: jön a Facebook-randiapp

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Mark Zuckerberg a közösségi hálózat éves fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy hamarosan megnyílik a húspiac a Facebookon is, és üzembe áll a Facebook Dating, az oldal hivatalos randi-appja. 

Zuckerberg túl sok részletet nem árult el a fejlesztésről, viszont azt igen, hogy opcióként jelenik majd meg a felhasználók előtt, akarnak-e randiprofilt alakítani, a Facebook pedig az ismerkedési preferenciák, közös ismerősök és érdeklődési kör alapján kínál majd fel lehetőségeket - az ismerősökön kívül. 

Az app használata nem lesz látható a barátok és azok előtt sem, akik azt nem használják.

A bemutatott screenshotok alapján grafikailag a a dolog nem nagyon üt majd el a Tindertől, és valószínűleg jobbra-balra huzogatni is lehet majd. 

Zuckerberg arról is beszélt, hogy nem szexappot akarnak építeni, hanem társkeresőt, és a Facebook rendelkezésére álló tonnányi személyes információ ehhez kellő alapot adhat, kérdés viszont, hogy a felhasználók mennyire bíznak majd a cégben, hogy bizalmasan kezelik személyes preferenciáikat, különösen a Cambridge Analytica-ügy után, ami alaposan megtizedelte a bizalmukat vesztett amerikai felhasználókat.

Az alkalmazást várhatóan az év végén kezdik tesztelni. (TechCrunch)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.