Index: Több szavazókörben is újraszámolják a szavazatokat

POLITIKA
2018 május 01., 19:22
comments 136

photo_camera Fotó: Halász Júlia

Az Index birtokába került jogerős végzések alapján a Kúria úgy döntött, hogy több szavazókörben is szükséges a szavazatok újraszámolása.

A választás listás eredményét megóvó kérelmek beadási határideje hétfő délután járt le, és a testületnek ugyan három napja van jogerős döntést hozni, a lap információi szerint egyes esetekben már hamarabb dűlőre jutott a Kúria.

Az Index birtokába jutott végzés alapján a testület helyt adott a Jobbik felülvizsgálati kérelmének, amely  a borsodi 5-ös választókerület 007. szavazókörében és a zalai 1-es választókerület 001-es szavazókörében született eredmény megóvására vonatkozott. Előbbi szavazókörben 14, a Jobbiknak adott szavazatot a NET Pártnak írtak jóvá, míg utóbbiban 144-et. 

A lap szerint kedden már sor került az újraszámlálásra, és „jóváírták” a Jobbik 136 listás szavazatát, és megvonták azokat a NET párttól. Egyéni mandátumokat nem érintenek a hibák, amiknek a hátteréről a 444-en is részletesen írtunk. 

Az Index szerint még legalább további két helyen, egy újpesti és egy bajai szavazókörzetben is újraszámolásara kerülhet sor. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.