Index: Több szavazókörben is újraszámolják a szavazatokat

2018 május 1., kedd 19:22
148

Fotó: Halász Júlia

Az Index birtokába került jogerős végzések alapján a Kúria úgy döntött, hogy több szavazókörben is szükséges a szavazatok újraszámolása.

A választás listás eredményét megóvó kérelmek beadási határideje hétfő délután járt le, és a testületnek ugyan három napja van jogerős döntést hozni, a lap információi szerint egyes esetekben már hamarabb dűlőre jutott a Kúria.

Az Index birtokába jutott végzés alapján a testület helyt adott a Jobbik felülvizsgálati kérelmének, amely  a borsodi 5-ös választókerület 007. szavazókörében és a zalai 1-es választókerület 001-es szavazókörében született eredmény megóvására vonatkozott. Előbbi szavazókörben 14, a Jobbiknak adott szavazatot a NET Pártnak írtak jóvá, míg utóbbiban 144-et. 

A lap szerint kedden már sor került az újraszámlálásra, és „jóváírták” a Jobbik 136 listás szavazatát, és megvonták azokat a NET párttól. Egyéni mandátumokat nem érintenek a hibák, amiknek a hátteréről a 444-en is részletesen írtunk. 

Az Index szerint még legalább további két helyen, egy újpesti és egy bajai szavazókörzetben is újraszámolásara kerülhet sor. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt