Index: Több szavazókörben is újraszámolják a szavazatokat

Fotó: Halász Júlia

Az Index birtokába került jogerős végzések alapján a Kúria úgy döntött, hogy több szavazókörben is szükséges a szavazatok újraszámolása.

A választás listás eredményét megóvó kérelmek beadási határideje hétfő délután járt le, és a testületnek ugyan három napja van jogerős döntést hozni, a lap információi szerint egyes esetekben már hamarabb dűlőre jutott a Kúria.

Az Index birtokába jutott végzés alapján a testület helyt adott a Jobbik felülvizsgálati kérelmének, amely  a borsodi 5-ös választókerület 007. szavazókörében és a zalai 1-es választókerület 001-es szavazókörében született eredmény megóvására vonatkozott. Előbbi szavazókörben 14, a Jobbiknak adott szavazatot a NET Pártnak írtak jóvá, míg utóbbiban 144-et. 

A lap szerint kedden már sor került az újraszámlálásra, és „jóváírták” a Jobbik 136 listás szavazatát, és megvonták azokat a NET párttól. Egyéni mandátumokat nem érintenek a hibák, amiknek a hátteréről a 444-en is részletesen írtunk. 

Az Index szerint még legalább további két helyen, egy újpesti és egy bajai szavazókörzetben is újraszámolásara kerülhet sor. (Index)