Ismét „szerencsés” bírói ítéletekkel jutott tovább a Real Madrid

bajnokok ligája
2018 május 01., 20:56
comments 140
Modric ölelgeti a két gólt szerző Benzemát a lefújás után
photo_camera Modric ölelgeti a két gólt szerző Benzemát a lefújás után Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

2-1-es előnnyel fogadta a Real Madrid a Bernabeúban a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája elődöntőjének első visszavágóján, miután múlt héten megfordítva az állást győzni tudott az Allianz Arénában. 

Nem volt könnyű a németek helyzete, rengeteg sérült játékost kellett nélkülözniük már az odavágón is (mint Vidal, Alaba, Coman vagy Neuer), és az odavágón lesérült mellettük még két alapember, Jerome Boateng és Arjen Robben is.

Ehhez képest a Bayern hamar megszerezte a vezetést: a 3. percben Sergio Ramos szerencsétlenkedett az ötös előtt Thomas Müller beadása után, a lecsorgót az első meccsen is eredményes Joshua Kimmich tette be a rövid sarokba (0-1)

A Madrid viszonylag gyorsan összekapta magát, és a 11. percben az ezúttal is nagy formában támadó Marcelo beadását követően Karim Benzema fejesgóljával egyenlített is. (1-1) 

Mindkét csapat elsősorban támadásban teljesített jól, védekezésben pedig olykor hajmeresztő hibákat is vétettek. Az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban, akiket a játékvezetői tévedések ezúttal is segítettek. Előbb Sergio Ramos ütközte le Lewandowskit a 16-oson belül gyanús körülmények között, aztán Marcelo teljesen egyértelmű kezezését engedte tovább a játékvezetői hármas.

A második félidő elején a szezon valószínűleg legnagyobb potyagóljával szerezte meg a vezetést a Real. Tolissót szorongatták a Bayern térfél közepén, a francia középpályás hazaadta a labdát, Sven Ulreich kapus viszont teljesen leblokkolt, fogni akarta a labdát, majd végül elengedte, Benzema pedig bepasszolta a másodikat is. Idehaza is riktán látható madár gól volt. (2-1)

A németek nem adták fel és a Realtól érkezett James Rodriguez révén a 63. percben egyenlítettek is. Süle beadását James előbb egy védőbe bombázta, majd a lepattanót Navas mellett beküldte a rövidbe. Nem ünnepeltette magát volt csapata ellen. Miután lecserélték, meg is tapsolta őt a közönség. (2-2)

A hátralévő időben a München próbált nyomást gyakorolni a Realra és ez néha percek erejéig sikerült is. Ami viszont feltűnő volt, hogy a hazaiak gyorsan elveszítették a labdát, hazai pályán sem nagyon tudták uralni a mérkőzést. 

Viszont a bírói hibák, ahogy a Juventus elleni oda- és visszavágón is, ezúttal is a madridiakat segítették, akik ezzel sorozatban harmadszor jutottak be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Legutóbbi két döntőjüket megnyerték. 

A fináléban vagy a háromgólos előnyről induló Liverpool, vagy a holnapi visszavágót hazai pályán játszó Roma lesz az ellenfelük. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.