Kigyulladt és összeomlott egy 26-emeletes ház Sao Paulóban

baleset
2018 május 01., 17:41
comments 53

Legalább egy ember meghalt és kettő eltűnt Brazília és az egész bolygó egyik legnépesebb városában, Sao Paulóban, ahol előbb kigyulladt majd összeomlott egy 26-emeletes lakóház. Több mint 150 tűzoltó küzdött a lángokkal, amiket feltehetően egy gázrobbanás idézett elő. 

link Forrás

A torony foglaltházként működött azóta, hogy néhány éve a szövetségi rendőrség kiköltözött onnan. Nagyjából ötven család költözött az épületbe az elmúlt évek során.  

link Forrás

A tűzoltók épp az utolsó családot mentették, amikor az épület - nagyjából kilencven perc lángolás után - összeomlott, egyikük súlyosan meg is sérült.  

photo_camera Fotó: NELSON ALMEIDA/AFP
photo_camera Fotó: NELSON ALMEIDA/AFP
photo_camera Fotó: Suamy Beydoun/AGIF

A tűzoltók vezetője és a polgármester szerint is rontott a helyzeten, hogy a házfoglalókkal különböző gyúlékony faelemekkel dúcolták alá a laktereket, így a tűz villámsebességgel söpört végig az épületen. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.