Kiszabadult az előzetesből a pénzmosással vádolt perui exelnök

Ollanta Humala és neje, Nadine Heredia csókkal ünnepelték az alkotmánybíróság döntését.Fotó: LUKA GONZALES/AFP

Az alkotmánybíróság döntése alapján szabadlábra helyezték Ollanta Humala perui exelnököt és nejét. Humaláékat pénzmosással vádolják, de az alkotmánybíróság szerint nem valószínű, hogy elhagynák az országot, így szükségtelen az előzetes letartóztatásuk.

Humala a gyanú szerint 3 millió dollár kenőpénzt kapott az Odebrecht építőipari brazil nagyvállalattól, és a pénzt tisztára mosta. Felesége a vád szerint ez utóbbi ügyletben vett részt.

Az Odebrecht, amely Latin-Amerika történetének talán legnagyobb korrupciós botrányának kulcsszereplője, elismerte, hogy 12 országban összesen 800 millió dollárral vesztegettek meg döntéshozókat. Peruban több volt államfő is a hatóságok célkeresztjébe került, mert a gyanú szerint a cég megvesztegette őket. Ollanta Humala 2011-től 2016-ig volt Peru elnöke. (Via MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.