Kiszabadult az előzetesből a pénzmosással vádolt perui exelnök

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Ollanta Humala és neje, Nadine Heredia csókkal ünnepelték az alkotmánybíróság döntését.Fotó: LUKA GONZALES/AFP

Az alkotmánybíróság döntése alapján szabadlábra helyezték Ollanta Humala perui exelnököt és nejét. Humaláékat pénzmosással vádolják, de az alkotmánybíróság szerint nem valószínű, hogy elhagynák az országot, így szükségtelen az előzetes letartóztatásuk.

Humala a gyanú szerint 3 millió dollár kenőpénzt kapott az Odebrecht építőipari brazil nagyvállalattól, és a pénzt tisztára mosta. Felesége a vád szerint ez utóbbi ügyletben vett részt.

Az Odebrecht, amely Latin-Amerika történetének talán legnagyobb korrupciós botrányának kulcsszereplője, elismerte, hogy 12 országban összesen 800 millió dollárral vesztegettek meg döntéshozókat. Peruban több volt államfő is a hatóságok célkeresztjébe került, mert a gyanú szerint a cég megvesztegette őket. Ollanta Humala 2011-től 2016-ig volt Peru elnöke. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.