Magyar lesz az olimpiai ezüstérmes amerikai gyorskorcsolyázó, mert itt több a pénz

John-Henry Krueger ezen a felvételen még csak a negyedik helyen áll a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres olimpiai döntőjében, de végül második helyen végzett. A képen még vezető Liu Saolin Sándort kizárták a versenyből.Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

Amerikai sajtóhírek szerint a jövőben magyar színekben fog versenyezni az amerikaiak olimpiai ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázója, John-Henry Krueger. "Büszkén képviselem az Egyesült Államokat, de ilyen formában fenntarthatatlanná vált a versenyzés számomra. Ha így folytatom a karrierem, csődbe viszem a családomat" - nyilatkozta a sportoló a USA Todaynek.

Krueger úgy beszél Magyarországról, mint a tejjel-mézzel folyó Kánaánról. "Magyarország olyan szinten támogatja az eredményes sportolóit, amit eddig elképzelni sem tudtam, és amit merni sem kérnék az amerikai szövetségtől" - mondta. "Magyarországon úgy élhetem az életem és finanszírozhatom a karrierem, hogy nem sodrom veszélybe a családom anyagi helyzetét" - mondta, majd a magyar edzőket és versenyzőket is méltatta. Magyarország rövidpályás gyorskorcsolyában nagyhatalomnak számít, amióta a Liu-testvérek révén kínai szakmai segítséget kapott a sportág.

Ha az amerikai szövetség elengedi Kruegert, az olimpikon csatlakozhat a már 2016-ban korcsolyamagyarrá lett bátyjához, Cole Kruegerhez, akinek nem sikerült beverekednie magát a phjongcshangi olimpián induló magyar csapatba. (Via NSO)