Még harminc napig nem vámolja az európai acélt és alumíniumot az USA

Márciusban a piacok elég idegesen reagáltak Trump 19. századi gazdaságpolitikát idéző terveire.Fotó: Mitsuru Tamura/The Yomiuri Shimbun

Donald Trump eredeti tervei szerint már márciusban védővámokat vezetett volna be az Egyesült Államokba behozott acélra és alumíniumra, de ez alól ideiglenesen, két hónapra mentesítette három legfontosabb kereskedelmi partnerét, a szomszédos Kanadát és Mexikót, illetve az Európai Unió tagállamait. A határidő május 1-én, vagyis ma járt volna le, de Trump április utolsó napján újabb harminc nap haladékot adott a védővámok bevezetésére.

Az Egyesült Államok mindhárom partnerével tárgyalásokat folytatnak a védővámokról, az észak-amerikai országok esetében a végleges mentesítés is opció, bár ezt Trump az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) újratárgyalásához kötötte.

A védővámok bevezetésével Trump hangoztatott célja az amerikai ipar védelme. Főleg a kínai tömegtermeléstől védené a drága amerikai acélt és a drága amerikai munkaerőt. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.