Miközben kint a diszkrimináció ellen tüntettek, bent Kis Grófo bulizott a Remixben

2018 május 1., kedd 8:26
223

Tiltakozók tüntettek hétfő este a budapesti Remix diszkónál, ahova pénteken a biztonságiak a face control után nem engedték be a világhírű magyar roma zenekar, a Parno Graszt tagjait. A biztonságiak arra hivatkoztak, hogy főnökeik a belső kamerarendszeren át ellenőrzik a belépőket, ők szóltak le nekik, hogy a zenekar tagjai nem léphetnek be.

Ez alapján nagyon úgy tűnik, hogy a zenészek ábrázata nem tetszett a beléptetésről dönteni illetékeseknek. A zenekar menedzserei szerint is egyértelmű, hogy faji diszkriminációról van szó. Az eset után hétfőn egy magánszemély jelentett be tüntetést a Nyugati téri szórakozóhely elé. A demonstráción nagyjából ötvenen lehettek, de azért a készenléti rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A demonstrálók szerettek volna belépni a szórakozóhelyre, de ők se jutottak be.

Hétfőn amúgy egy roma popsztár, Kis Grófo lépett fel a Remixben. Ő azt írta a Facebookon, hogy a szórakozóhely "egyértelműen" biztosította arról, hogy nem diszkriminálja a romákat, ezért vállalta a fellépést. Mert amúgy ő nem lép fel olyan helyen, ahol bárkit is diszkriminálnak, mert nem tartja megengedhetőnek, hogy "bárkit bárhol cigány mivolta miatt hátrány érjen". (Via HVG, Blikk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt