Miközben kint a diszkrimináció ellen tüntettek, bent Kis Grófo bulizott a Remixben

POLITIKA
2018 május 01., 08:26
comments 220

Tiltakozók tüntettek hétfő este a budapesti Remix diszkónál, ahova pénteken a biztonságiak a face control után nem engedték be a világhírű magyar roma zenekar, a Parno Graszt tagjait. A biztonságiak arra hivatkoztak, hogy főnökeik a belső kamerarendszeren át ellenőrzik a belépőket, ők szóltak le nekik, hogy a zenekar tagjai nem léphetnek be.

Ez alapján nagyon úgy tűnik, hogy a zenészek ábrázata nem tetszett a beléptetésről dönteni illetékeseknek. A zenekar menedzserei szerint is egyértelmű, hogy faji diszkriminációról van szó. Az eset után hétfőn egy magánszemély jelentett be tüntetést a Nyugati téri szórakozóhely elé. A demonstráción nagyjából ötvenen lehettek, de azért a készenléti rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A demonstrálók szerettek volna belépni a szórakozóhelyre, de ők se jutottak be.

link Forrás

Hétfőn amúgy egy roma popsztár, Kis Grófo lépett fel a Remixben. Ő azt írta a Facebookon, hogy a szórakozóhely "egyértelműen" biztosította arról, hogy nem diszkriminálja a romákat, ezért vállalta a fellépést. Mert amúgy ő nem lép fel olyan helyen, ahol bárkit is diszkriminálnak, mert nem tartja megengedhetőnek, hogy "bárkit bárhol cigány mivolta miatt hátrány érjen". (Via HVG, Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.