Miközben kint a diszkrimináció ellen tüntettek, bent Kis Grófo bulizott a Remixben

Tiltakozók tüntettek hétfő este a budapesti Remix diszkónál, ahova pénteken a biztonságiak a face control után nem engedték be a világhírű magyar roma zenekar, a Parno Graszt tagjait. A biztonságiak arra hivatkoztak, hogy főnökeik a belső kamerarendszeren át ellenőrzik a belépőket, ők szóltak le nekik, hogy a zenekar tagjai nem léphetnek be.

Ez alapján nagyon úgy tűnik, hogy a zenészek ábrázata nem tetszett a beléptetésről dönteni illetékeseknek. A zenekar menedzserei szerint is egyértelmű, hogy faji diszkriminációról van szó. Az eset után hétfőn egy magánszemély jelentett be tüntetést a Nyugati téri szórakozóhely elé. A demonstráción nagyjából ötvenen lehettek, de azért a készenléti rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A demonstrálók szerettek volna belépni a szórakozóhelyre, de ők se jutottak be.

Hétfőn amúgy egy roma popsztár, Kis Grófo lépett fel a Remixben. Ő azt írta a Facebookon, hogy a szórakozóhely "egyértelműen" biztosította arról, hogy nem diszkriminálja a romákat, ezért vállalta a fellépést. Mert amúgy ő nem lép fel olyan helyen, ahol bárkit is diszkriminálnak, mert nem tartja megengedhetőnek, hogy "bárkit bárhol cigány mivolta miatt hátrány érjen". (Via HVG, Blikk)