Szándékos rongálásra gyanakszik a MÁV, elszabadult sínrögzítő heveder szakíthatta át a Flirt padlólemezét

baleset
2018 május 01., 10:47

A délelőtti, szűkszavú közleménye után immár a MÁV is elismeri, hogy átszakadt egy Flirt motorvonat padlólemeze Szárliget megálló előtt.

link Forrás

A legfrissebb közleményük szerint a motorvonat padlólemezén "körülbelül tíz centiméteres lyuk és egy hosszabb repedés keletkezett, melyet valószínűsíthetően egy, az állomásra érkezés közben felcsapódó sínrögzítő heveder okozott".

A MÁV szerint a vizsgálat jelenlegi állása szerint nem zárható ki a szándékos rongálás. Az eset részleteit még vizsgálják, de már a rendőrség is eljárást indított.

A MÁV tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt a balesetben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.